Чи буде куди викидати сміття рівнянам, якщо полігон більше не можна експлуатувати.

Рівне нський сміттєзбиральний полігон от-от буде повен. З року в рік екологи та комунальники Рівного б'ють на сполох, мовляв: вивозити сміття не буде куди, та й сам полігон частенько перетворюється на осередок пожеж. Причини таких загорань неподалік міста щораз інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечне рівненське сміттєзвалище?

Ще в 2010-му році в програмі було закладено, що в 2009-му році він мав припинити своє існування. Але з року в рік, на протязі кожних п'яти років поновлюється санітарний паспорт полігона. І останній термін паспорта полігона виходить в 2018-му році, - наголошувала у жовтні 2017-го року головний спеціаліст відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства м. Рівне Ірина Бондарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєва "інтоксикація" Рівне нщини, або "похорон" на "мертвій" землі

Про проблеми сміттям у Рівному та Хмельницькому, а також шляхи їх вирішення обговорили під час ефіру проекту "Реформи зблизька" на "Рівне 1":

"Після того, як наше підприємство стало балансоутримувачем нашого сміттєзвалювального полігону, ми зробили новий паспорт місця видалення відходів. Для цього уклали договір з науково-дослідним інститутом міста Києва Мінрегіону, які зробили розрахунки та встановили, що наш полігон має ще термін експлуатації 10 років.

Тобто в паспорті місця видалення відходів вписаний термін експлуатації 2028 рік," - розповіла економіст КАТП-1728 Світлана Білик.