Погодьтеся, коридор і передпокій часто одні з найбільш маловивчених просторів в наших будинках: звалище для взуття, пальто, сумок, ключів та інших дрібниць, які повинні бути під рукою в останню хвилину, вибігаючи з дому.

Проте, на цю ділянку будинку, від дизайну якої залежить загальне враження про житло, варто витратити час і сили.

У маленькому коридорі найкраще дотримуватися нейтральної кольорової гами на стінах і підлозі, щоб поліпшити відчуття світла і простору, а потім наповнити простір художніми роботами, квітами і декоративними прикрасами.

Красива підлога

Надійне підлогове покриття - хороша ідея, так як передпокій - зона високої прохідності, тому деревина і камінь або якісна плитка- це практичний вибір. Підлогове покриття, покрите килимом при вході - ще одна практична ідея.

Стіни

Пофарбовані стіни є популярним варіантом в коридорі, так як легше здійснювати догляд, якщо стіни подряпані і забруднені, але шпалери в коридорі теж хороший варіант, тому вибирайте тонкий візерунок, який не пригнічує.

Максимізуйте декоративний потенціал зберігання, вибираючи відкриті блоки замість глухих шаф з дверима. Сірий геометричний малюнок всередині блоків не тільки створює свіжий фон, але і перетворює кожну секцію сховища в привабливу окрему зону.

Дзеркало

Розміщення дзеркала на одній стіні - хороший трюк, так як воно буде відбивати світло навколо і допомагає зробити простір більш масштабним. Це функціонально, красиво і корисно з точки зору функції подвоєння маленького простору.

Змішання елементів

Змішайте різні форми предметів, геометричний дизайн (підлоговий килимок або плитка) і класичний меблевий предмет, наприклад, консоль або столик. Зробіть букет зі свіжих квітів. Розбавте простір нейтральною палітрою яскравих кольорів, наприклад, жовтий буде працювати в сучасній схемі.

Насичені кольори

Яскраві і сильні кольори не будуть зменшувати простір коридору, скоріше, навпаки - змусять його виглядати абсолютно приголомшливо, прибавивши ефекту.

Не бійтеся зробити коридор темним, і повірте, він не стане похмурим, якщо ви додасте білі меблі або освітлення, а може, і аксесуари, які будуть виділятися на фоні насичених стін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нові кухонні тенденції: як зробити свою кухню сучасною та зручною