Відкриті душові кабіни без піддону - один з частих елементів сучасних будинків і квартир: вони виглядають стильно і легко. Але у них є істотний мінус, про який обов'язково варто знати.

Плюси відкритих душових численні і роблять їх використання зручним рішенням як для великих, так і маленьких ванних кімнат.

1. Зовнішній вигляд: душові відкритого типу виглядають легко і мінімалістично, підкуповують лаконізмом і простотою. Вони без бар'єрів перетікають в інтер'єр решти ванної кімнати та ідеально вписуються в сучасне житло. Так як така душова не вимагає установки чітких меж, крім витонченої скляної перегородки, вона дозволяє візуально збільшити ванну кімнату.

2. Компактність: звичайно, ви можете спроектувати дуже великий і просторий душ, але навіть якщо площа вашої ванної дуже маленька, ви можете скористатися перевагами відкритої душової: адже вона може бути дуже компактна. Через відсутність стандартних розмірів піддонів відкрита душова займе стільки місця, скільки ви їй надасте.

Як візуально збільшити маленьку ванну кімнату?

3. Легкість прибирання: ще один плюс - відсутність складних деталей, які б ускладнювали б прибирання. Найчастіше прибирання відкритої душової вимагає всього лише протирання перегородки і стінок, а також місцевої обробки кранів і душа від накипу. Підлога миється легко і одночасно з підлогою у всій ванній. Єдине - необхідно передбачити невеликий і практично непомітний ухил підлоги, щоб вода не заливала підлогу ванної, а відразу спрямовувалася в бік зливу.

Головний недолік відкритої душової - це те, що зазвичай митися в ній набагато холодніше, ніж в закритій душовій. Так як в такій душовій немає фізичних бар'єрів, як, наприклад, в душовій кабіні, теплий пар виходить і замінюється на холодний. Особливо це помітно в холодні дні і в просторих ванних кімнатах. Як вирішити цю неприємну проблему? Передбачити у ванній електричні або водяні теплі підлоги - тоді можна буде скористатися всіма перевагами відкритої душової, уникнувши її головного недоліку.