Понад 200 людей з інвалідністю візьмуть участь у ХХІІІ спортивних іграх Рівненщини.

Подія офіційно стартувала в регіональному центрі «Інваспорт».

Таким чином на Рівне нщині розпочалося відзначення Дня фізичної культури і спорту.

Учасників змагань з початком спортивної події привітав заступник голови Рівне нської ОДА Олександр Корнійчук:

«Ви – наша гордість. Завдяки вашим досягненням Рівне нщину знають не лише в Україні, а й поза межами нашої держави. Ваші результати вражають і дозволяють піднімати український прапор на міжнародних спортивних аренах. Вірю, що до цієї Спартакіади ви також наполегливо та довго тренувалися, тому у змаганнях покажете високі результати. Ми, в свою чергу, будемо за вас вболівати та всіляко підтримувати».

Також Олександр Корнійчук вручив окремим спортсменам посвідчення на присвоєння звання «Майстер спорту України» у своєму виді спорту.

Під час заходу відбудуться Спартакіади серед інвалідів з вадами слуху, зору, ураженням опорно-рухового апарату. Бажання позмагатися виявили жителі Березнівського, Володимирецького, Дубенського, Зарічненського, Здолбунівського, Корецького, Млинівського, Рокитнівського, Сарненського районів, Острога та обласного центру.

Також прибули й вихованці Клеванської спецшколи-інтернату, Острозької спецшколи-інтернату.

Учасники змагатимуться у таких видах спорту – теніс настільний, більярд, стрільба кульова, армспорт, шашки.

«Цього року змагання відрізняються від попередніх. В першу чергу – це збільшення учасників події. Вперше беруть участь й спортсмени з ОТГ– Млинівської та Бокіймівської. Окрім того, цьогоріч проведуть змагання з такого виду спорту як бочча. Тут у поєдинках зійдуться спортсмени з інвалідністю на візках», - розповідає начальник регіонального центру «Інваспорт» Андрій Демчук.

За результатами змагань переможці та призери будуть нагороджені медалями та грамотами.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.