Весільна сукня для кожної дівчини значить набагато більше, ніж просто гарний одяг. Так було, є і буде, але, по суті, історія конкретного весільного плаття почалася лише років 100 тому, а до цього панянки виходили заміж в найкрасивішому туалеті, який знаходили в своєму гардеробі.

100 років в історії весільної сукні

Якщо відкрити сторінки історії, то можна побачити, що історія конкретного весільного плаття починається десь після революції 1917 року, коли церковне вінчання перестало бути обов’язковим при вступі в шлюб, розпис в РАЦСі не вимагала розкоші і зайвого блиску. Саме тому молоді люди приходили в ЗАГС в повсякденному одязі, але панянки, бажаючі в свій день одруження виглядати нарядно, надягали скромні мереживні платтячка в підлогу з вуаллю. Завершували образ білосніжні атласні рукавички.

До 40-х років скромність і манірність йде на другий план, а на зміну приходить образ нареченої в стилі вамп: червоні губи, перли та ідеальна укладка. 50-і роки ознаменувалися new look, створеним Крістіаном Діором, який запропонував пишні короткі спідниці, приспущені рукава. Дизайнерські весільні сукні 70-х років вже просякли духом свободи, тому образ хіпі, доповнений віночком з живих квітів, був в тренді. Весільна мода 80-х – рукава oversize, багатий декор сукні і яскравий макіяж.

І тільки до 2000-х років сукні для наречених стали справжніми шедеврами весільної моди, серед яких можна було підбирати ідеальні моделі для панянок з різним типом фігури. Пишні з заниженою або завищеною талією, годе, А-силуету, прямі з оригінальним декором дозволили дівчатам на головному святі життя виглядати справжніми королевами краси.

Сьогодні на вітринах сучасних салонів ми маємо можливість спостерігати шикарні туалети, створені на основі всього 6 моделей, але кожну сукню унікально у своєму роді, тому що дизайнери використовують різні тканини, хитромудрий декор та інші цікаві штучки.

Джерело