Учора, третього вересня, під час відпрацювань поліцейські виявили вісьмох громадян, які незаконно зберігали зброю та боєприпаси.

Слідчі вилучили чотири рушниці, понад сотню патронів до автомата «Калашникова», обріз, снаряд, мінометну міну та тротилову шашку.

З метою стабілізації оперативної обстановки щодо незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, розкриття злочинів, скоєних з використанням зброї, припинення діяльності організованих груп та злочинних організацій із 01 вересня до 01 жовтня в області проводитиметься практичний етап оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка».

Зокрема учора, третього вересня, у мешканця селища Демидівка поліцейські вилучили тротилову шашку вагою 100 грамів, у костопільчанина — 113 набоїв до автомата, у на Радивилівщині — снаряд та мінометну міну.

У жителів Березнівського, Дубровицького, Зарічненського та Корецького районів виявили мисливські рушниці без відповідних документів. Особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Під час операції «Зброя та вибухівка» громадяни, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, можуть добровільно здати її до підрозділів поліції за місцем проживання та уникнути відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic