Осінньої нудьги складно уникнути навіть найстійкішим оптимістам. Але з нею можна ефективно боротися. Нище наведені декілька порад, завдяки яким ви не будете звертати увагу на сірість за вікном.

Побороти осінню нудьгу не так вже й складно. Для цього можна використати вісім простих прийомів.

1. Завести домашнього улюбленця

Давно мріяли про маленького котика чи песика, які будуть піднімати вам настрій кожного дня? Ось вам і знак! Домашні улюбленці - найкращі ліки від будь-якої печалі.

2. Купіть безглуздий шарф

Хто сказав, що восени пора одягати похмурі коричневі речі? Чим похмуріше за вікном, тим веселіше повинен бути гардероб. Купіть красивий, яскравий, божевільний, м'який шарф! Нехай він буде головним аксесуаром цієї осені. Такий, щоб перехожі оберталися з застиглим в очах питанням: «Я правда тільки що це побачив?». І про себе трохи заздрили вашій сміливості і безтурботності.

3. Дарувати подарунки

Ви любите отримувати подарунки? Всі люблять! Чому б не ощасливити близьку людину недорогою, але приємною дрібницею? Подрузі подарувати милі рукавиці, колезі піднести нову чашку замість його давньої. І обов'язково напишіть мамі листівку про те, як ви її любите і що вона найкраща мама на світі.

4. Варити (і пити) глінтвейн

Напиватися в печалі - ідея не дуже. Але келих глінтвейну в осінню пору прекрасно зігріє. Візьміть густе, солодке, ароматне, трохи терпке червоне вино, наріжте стиглих цитрусових, варіть напій на повільному вогні в емальованій каструльці. Обов'язково додайте кілька паличок кориці і кардамон.

5. Дивитися смішні ток-шоу

Про це не прийнято говорити, але якщо включити ток-шоу і одним оком почати дивитися, то час пролетить непомітно. З голови вилетять неприємні думки разом з печалями, а рука сама потягнеться включити наступне відео.

6. Фотографуватися серед жовтого листя

Вірний спосіб, випробуваний роками і поколіннями. Краще взяти для фотосесії професійного фотографа або хоча б людину, яка трохи вміє фотографувати і хорошою камерою. Одягнутися яскраво, знайти величезний парк з красивими кованими ліхтарями і лавками. Зібрати букет з листя, підкинути їх, по-дитячому дуріти і веселитися. Результат фотосесії виставити в соцмережах.

7. Робити зарядку

Комплекс вправ пробуджує, бадьорить і заряджає енергією на весь день краще кави. Виконайте його відразу після пробудження, запийте склянкою теплої води з лимоном. Після цього ви будете готові до позитивного сприйняття найпохмурішої погоди.

8. Пити какао із зефірками

Важка артилерія на той випадок, якщо нічого не допомогло. Проти какао не встояла ще жодна печаль. Налийте шоколадний напій з білосніжними, трохи підтанувшими зефіркамі в нову червону чашку, і гарний настрій вам забезпечено.

Яскравої вам осені з незабутніми враженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чому не можна носити чужі речі і прикраси?

Як прізвище чоловіка впливає на долю жінки