Збираєтеся оновити інтер'єр і добавити нових кольорів? Тоді варто подумати і про стіни. Як же правильно їх пофарбувати? І з чого розпочинати?

Виберіть кисть

Варто обирати якісну кисть, особливо якщо мова йде про латексну фарбу. Кисть з суміші волокон поліестеру і нейлону або кисть, повністю виготовлена з поліестеру, буде тримати форму, добре фарбувати, і зручна в зберіганні.

Виберіть валик

Не витрачайте занадто багато часу на вибір. Різні матеріали служать різним цілям. Валик з поліестеру з міцним пластиковим покриттям добре застосовувати для латексної фарби.

Підготовка

Перед початком фарбувальних робіт необхідно підготувати поверхню. Заповніть маленькі отвори невеликими мазками густої пасти. Такі невеликі плями не потрібно шліфувати піском, просто протріть вологою ганчірочкою. Отвори більшого розміру і тріщини, можливо, доведеться залатати і м'яко відшліфувати. І, нарешті, треба переконатися в тому, що стіни повністю підготовлені. Поверхня повинна бути знежирена.

Початок

Перед початком робіт накрийте підлогу і меблі тканиною або целофаном. Не забудьте заховати розетки і кришки вимикачів. Обклейте стрічкою вікна, двері.

Фарбування

Фарбування - це не ракетобудування, однак, знання певної техніки зроблять вашу роботу більш ефективною і приведуть до кращих результатів. Використовуючи якісний валик, почніть фарбування якомога ближче до країв. Намалюйте велику літеру W на стіні, заповніть її і пересічні області, поки фарба ще не висохла.

Ідеальні краї

Спеціальний інструмент може полегшити роботу по фарбуванню вікон і дверей. Маленьке коліщатко на інструменті дозволяє ковзати уздовж плоских дерев'яних конструкцій, не заклеюючи їх стрічкою. Однак не поспішайте. Терпіння є ключовим фактором.

Прибирання

Прибирання після роботи з латексною фарбою досить просте. Промийте кисті і валики з милом, поки вода не стане чистою. Висушіть кисть або валик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Комбінування кольорів в інтер'єрі [ФОТО]

Чи варто встановлювати теплу підлогу: переваги та недоліки