Рівненська місцева прокуратура вживає заходи щодо профілактики дитячої злочинності.

Дієві заходи щодо протидії підлітковій злочинності на території м.Рівне , які були раніше узгоджені та підтримані спільно керівництвом Рівне нської місцевої прокуратури, Рівне нського відділу поліції ГУНП в Рівне нській області, уповноваженими державними органами та органами місцевого самоврядування сприяли поліпшенню криміногенної ситуації у молодіжному середовищі.

Про це йшла мова 29.08.2018 у Рівне нській місцевій прокуратурі на спільній нараді керівників правоохоронних органів та соціальних служб органів влади та місцевого самоврядування, тема якої «Стан злочинності в підлітковому середовищі та протидія вчиненню правопорушень неповнолітніми».

Участь у нараді, яка відбулася під головуванням керівника Рівне нської місцевої прокуратури Володимира Самардака, взяли начальник Рівне нського відділу поліції ГУНП в Рівне нській області Василь Зелінський, виконувач обов’язків начальника районного відділення поліції Рівне нського відділу поліції ГУНП в Рівне нській області Петро Пастушок, а також представники Рівне нського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді виконавчого комітету Рівне нської міської ради, служби у справах дітей виконавчого комітету Рівне нської міської ради, відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей Рівне нської районної державної адміністрації.

Так, на нараді зазначалося, що упродовж 7 місяців 2018 року на території міста Рівне спостерігається позитивна тенденція до зниження рівня злочинності серед неповнолітніх на 69%. Підлітками вчинено 9 злочинів проти 29 за аналогічний період 2017 року. Сприяли поліпшенню криміногенної обстановки в молодіжному середовищі проведені правоохоронцями спільно із соціальними службами профілактичні заходи, систематичні навчальні лекції для учнів шкіл та вищих навчальних закладів з метою підвищення правової освіти дітей, роз’яснювальні публікації у засобах масової інформації.

Водночас, на території Рівне нського району підліткова злочинність дещо зросла (неповнолітні вчинили на 5 злочинів більше, ніж торік), що свідчить про недостатню індивідуально-профілактичну роботу з дітьми та сім’ями, які потребують увагу з боку працівників ювенальної превенції.

За підсумками проведення наради узгоджено низку спільних заходів задля попередження вчинення неповнолітніми мешканцями м. Рівне та Рівне нського району правопорушень, а також забезпечення прав дітей, які вступили у конфлікт із законом.

Про це повідомляє Рівне нська місцева прокуратура.