Рівнянин (*Сергій Базурін*) зареєстрував ((https://rivne.pb.org.ua/projects/47)(проект)) на (*"Громадський бюджет"*), який успішно пройшов оцінку.

Основною метою проекту є дати можливість річці Устя самоочищатися на території обласного центру без хімічних та енерговитратних методів, а лише за рахунок коригування гідрологічного режиму водойми.

pic

Внаслідок загального зменшення водності зменшились швидкості течії води в водоймах, у тому числі в річці Устя на території міста Рівне . Так, впродовж останніх років відбувається помітне замулення русла. Також суттєво збільшилась кількість забруднюючих речовин, що потрапляють у річку, і зменшують концентрацію розчиненого кисню в річковій воді.

pic

Сергій Базурін запропонував у своєму проекті облаштувати дослідну ділянку габіонними напівзапрудами. Це матиме низку переваг для річки.

Зокрема:

- збільшаться придонні та прибережні швидкості течії;

- поліпшиться кисневий баланс річкової води на цій ділянці;

- створяться належні умови для росту корисної вищої водної рослинності та розвитку популяції риб;

- утворяться належні умови для самопромивання русла від донних наносів та самоочищення води в річці;

- підвищення екологічного та естетичного стану водойми та прилеглої території.

У результаті виконання запропонованих робіт поліпшується екологічний стан річки та прилеглої території, що в свою чергу створює належні умови життєдіяльності населення міста, у тому числі й осіб із особливим потребами.

Вартість проекту становить 1 450 000 гривень. Підтримати проект Ви можете віддавши голос на сайті міської ради у розділі Громадськи бюджет.