Людмила Цильке, учителька початкових класів із міста Березне, увійшла у ТОП-50 напівфіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine.

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2018 проходить в Україні другий рік поспіль. Номінувати свого вчителя також могли пересічні українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе рівненський вчитель отримати 250 тисяч гривень?

Прийом анкет тривав до 15 липня. Далі - відбір і оголошення ТОП-50.

У ТОП-50 учителів з міст виявилася більшість — 43 півфіналісти. Водночас лише 7 учителів із сіл та містечок.

У півфіналі конкурсу 40 жінок. Чоловіків лише 10.

Найбільше вчителів-півфіналістів — з Києва та Київської області (9 осіб). На другому місці опинилася Полтавська область (5 представників), на третьому — Львівщина (4 учасники).

Запорізьку, Житомирську, Хмельницьку, Черкаську й Івано-Франківську області у півфіналі представлять по троє вчителів. А Вінницьку, Кіровоградську, Сумську та Херсонську області — по двоє.

Дніпропетровська, Закарпатська, Рівне нська, Чернівецька, Донецька та Харківська області мають по одному представнику в ТОП-50.

Саме до цих 50 найкращих і потрапила учителька початкових класів із міста Березне Людмила Цильке.

"Віддано працюючи вчителем уже понад 27 років, пані Людмила творчо та креативно підходить до своєї діяльності. Її чоловік навіть жартує: "Якби тобі зробили платний вхід на роботу, ти платила б і ходила".

У пані Людмилі проявляється вся багатогранність учительскої професії. Разом із дітьми вони подорожують, ходять у походи, вивчають танці за допомогою відео з YouTube і мають власний ляльковий театр. В арсеналі їхньої студії вже понад сто ляльок, ширми, театральна форма та звання «Зіркового дитячого колективу». Вони виступають на святах у школі та на різноманітних районних й обласних конкурсах, здобувають перемоги й призи. А в майбутньому мріють побувати на театральному фестивалі в Польщі, на який їх запросили минулого року.

pic

Пані Людмила відкрито співпрацює з батьками, спільно виховуючи з кожного учня та учениці Людину. В усіх вона бачить індивідуальність і притаманний талант і коригує підходи відповідно до своїх спостережень. Для учнів Людмила Олександрівна – справжній авторитет і зразок людяності та чуйності, яка своїм прикладом і через спільну діяльність прищеплює їм надважливі життєві цінності. Учні навіть прибирають і миють посуд у себе вдома на її прохання 😊

Творча вчителька постійно бере участь і здобуває перемоги в конкурсах педагогічної творчості, вона впорядкувала численні методичні посібники з навичок читання та театральної педагогіки в початковій школі, неодноразово отримувала грамоти за внесок у розвиток освіти. Постійно вигадує нові наочні матеріали: звукову лінійку, яка допомагає учням набагато швидше моделювати слова, рухомий наголос, дидактичні мовні та математичні годинники. Керуючи районною школою молодого вчителя, пані Людмила допомагає колегам розвиватись і вдосконалюватись у своїй діяльності, проводить авторські творчі майстерні, щедро ділиться професійним досвідом також зі студентами педагогічного коледжу.

Пані Людмила йде в ногу з часом і водночас вважає, що зі стрімким розвитком технологій надважливими залишаються такі навички й цінності як взаємоповага, комунікація, звичка вчитися впродовж життя, захищати екологію та піклуватися про здоров’я, уміти застосувати знання в реальному житті. Вона активно переймається методиками нової української школи та багато вільного часу присвячує самоосвіті й просвітницьким поїздкам по області, організовуючи заходи для батьків та вчителів майбутніх першокласників," - так представили нашу землячку організатори конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки закликають подякувати вчителям [ВІДЕО]

1 вересня організатори озвучать ТОП-10 найкращих номінантів. Переможця премії назвуть 6 жовтня.

Для довідки:

Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів. Національну премію засновано в 2017 році ГС "Освіторія" після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.