У повсякденному житті ми часто стикаємося з чужими речами: прикраса, що дісталася від бабусі, одяг, куплений в секонд-хенді, знайдений на пляжі ланцюжок і т.д. Але мало хто замислюється про те, що використання чужих речей може бути дуже небезпечно.

Чужі речі можуть приносити нещастя, а все тому, що вони насичені енергетикою людини, якій належали і вона не завжди позитивна. Беручи в подарунок або просто приносячи в будинок чужу річ, будьте обережні.

Знайдені речі чи речі, якими вже користувалися краще за все не залишати собі, якщо ви не хочете принести в своє життя проблеми і негатив. Ці речі можуть бути прокляті, на них можуть бути вроки або ж просто вони могли належати поганим людям. Особливо це стосується прикрас з дорогоцінними каменями.

Камінь-талісман - це дуже сильний енергетичний магніт, тому езотерики радять не залишати собі такі талісмани. Особливу небезпеку несуть: агат, гранат, рубін, тигрове око, аквамарин, менш небезпечні: місячний камінь, перли, онікс.

Крім того, уникайте прикрас з золота, міді, цирконію і платини. Лише срібло є цілком нешкідливим металом, адже на чужому тілі воно може втратити всі свої властивості. Якщо ви знайшли прикрасу з дорогоцінного металу, то ні в якому разі не залишайте її в своєму будинку, а тим більше не надягайте. Постарайтеся знайти господаря або ж просто здайте в ломбард.

Як очистити дорогоцінні камені?

Прикраси і камені дуже складно позбавити від сторонньої енергетики. Важливо розуміти, звідки у вас з'явилася прикраса, якщо її подарувала людина, якій ви не довіряєте,то краще її очистити .

- білі, сірі та чорні камені можна очистити місячною енергією: залиште їх на підвіконні і нехай лежать там протягом місяця;

- жовті, червоні, коричневі камені очищаються вогнем: вранці і ввечері по 5 хвилин потрібно водити по ним вогнем свічки, робити це потрібно протягом трьох днів;

- блакитні, зелені, сині і бірюзові можна очистити водою: щоранку протягом семи днів потрібно кидати камінь у крижану воду (вранці кидаєте, на наступний ранок виймаєте, міняєте воду і знову кидаєте).

Чи можна очистити меблі?

У кожної речі є своя енергетика, є вона і у меблів. Так, наприклад, якщо вам від друзів дістався диван, який стояв в їх квартирі кілька років, то він нагодований енергією їхнього будинку, на ньому їх аура. Тому разом з диваном, ви можете принести в своє життя і сім'ю проблеми минулих господарів. Щоб річ налаштувалася на хвилю нового будинку потрібно дуже багато часу, але можна спробувати її очистити.

Очистити від чужої енергетики якусь річ допоможе вогонь. Потрібно провести ритуал зі свічкою: вдень запаліть свічку, поставте її неподалік від предмета, який хочете очистити і проговоріть: «Прожену я все погане, хороше прийму. Матінка природа, очисти живим вогнем цей предмет для мене і моєї сім'ї, щоб належав він нам цілком. Нехай буде так".

Як очистити одяг?

З одягом все трохи простіше, щоб позбутися від негативної енергетики, річ необхідно випрати. Щоб домогтися максимального ефекту, в воду, в якій будете прати річ, потрібно опустити срібло, і дати їй ніч настоятися. Після цього опустіть річ в воду, щоб вона там трохи полежала, а потім виперіть.

Ще один спосіб, який допоможе очистити одяг - це сіль, адже вона відмінний очисник, так як здатна вбирати в себе все, в тому числі і негативну енергетику. Насипте в воду сіль і покладіть туди річ нехай вона там полежить, потім також виперіть звичайним способом.

Народні прикмети про знайдені речі

- Стародавні слов'яни вважали, що знайдене срібне кільце принесе багатство, але його не можна було залишати собі, а як можна швидше повернути власнику.

- Якщо знайдене золото почорніло, то воно вам не підходить або було прокляте і потрібно від нього терміново позбутися.

- Ніколи не піднімайте з землі прикраси з металу або каміння, адже за народними повір'ями, піднімаючи чужу річ, ви піднімаєте чужі проблеми і нещастя. Серед найнебезпечніших "знахідок": ножиці, ножі, кільця, фотографії.

- Якщо хтось із ваших знайомих залишив у вашому домі якусь річ, то її потрібно неодмінно повернути, можливо, ця людина хоче зруйнувати ваше щастя і благополуччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як прізвище чоловіка впливає на долю жінки

7 сучасних прикмет, які завжди збуваються