Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 30.08.2018 року було зареєстровано випадок сказу єнотовидної собаки на території Дубровицького району.

29 серпня, о 7 ранку житель села Лісове вийшовши на власний двір помітив біля своєї собаки, яка була на прив'язі єнотовидну собаку. Тварини між собою гризлись. Господар взяв вила і заколов тварину. Про даний випадок повідомив службу ветеринарної медицини. Спеціалісти держветмедицини Дубровицького району негайно виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа єнотовидного собаки та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ, труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту - проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворої єнотовидної собаки з іншими тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу. Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.