Такий шанс дає молодіжне аерокосмічне об'єднання "Сузір'я", яке допомагає виявляти і розвивати у дітей бажання досліджувати космос. Рівненське регіональне відділення "Сузір'я" вже може пишатися вихованцями, які власними дослідженнями підкоряють науковців і фахівців державного рівня.

15-річна Мар'яна Турбало вже закінчує школу і паралельно займається у регіональному відділенні "Сузір'я", що діє при обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. З зірками і галактиками знайома з раннього дитинства - її науковий керівник - її ж батько. З ним Мар'яна вникнула у структуру галактик, і ця робота на на Всеукраїнському колоквіумі школярів "Космос. Людина. Духовність" виборола друге місце у секції "Космос у лабораторії".

На цьому ж колоквіумі побував і Василь Бачук. У секції " Крізь простір і час " хлопець презентував власне дослідження. Як можна змінювати орбіту космічного корабля. Адже Василь добре знайомий з усіма моделями кораблів - і їхніми характеристиками. Тож взяв і точно розрахував можливості руху свого судна - і цим підкорив бородатих науковців.

І хоча рівненський гурток "Сузір'я" не діє при космічній обсерваторії чи центрі ракетобудування - можливостей для самореалізації, наукових досліджень та самовираження творчої молоді тут вдосталь, запевняють їхні наставники.

Найкращі роботи відправляють на Всеукраїнські конкурси. Дослідження талановитих дітей друкують у спеціалізованих виданнях. Це, запевняють у центрі, дає шанс вихованцям "Сузір'я" бути поміченими і продовжувати власні дослідження космосу.