В парковій зоні по вулиці Набережна міста Рівного хочуть побудувати мережу вбиралень для чотирилапих.

Проект щодо встановлення подав рівнянин - Петро Год, на "Громадський Бюджет"

Дані конструкції хочуть встановити з метою стимулювання до прибирання відходів в місцях відпочинку, де власники собак вигулюють своїх улюбленців.

Окрім неестетичного вигляду неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини, для грунтів, грунтових вод та повітря.

За словами автора, мета проекту започаткувати правила цивілізованого вигулу собак в місті і зменшити рівень екологічних проблем в парку.

Щодо планів заходів з реалізації проекту:
1. Визначення місць встановлення "Собачих вбиралень" в парках та скверах міста (обговорення місць встановлення конструкцій з громадами районів та зооактивістами);
2. Виготовлення конструкцій та БІО-пакетів;
3. Встановлення "Собачих Вбиралень";
4. Обслуговування встановлених конструкцій;
5. Проведення інформаційної кампанії серед власників тварин.

Подумали автори і щодо ризиків: крадіжка, вандалізм та очистка смітників - є найголовнішими перешкодами, на які слід звернути увагу.

Конструкції "Собачі вбиральні " - Dog Waste Stations є розповсюдженним інструментом боротьби за чистоту навколишнього середовища в містах Європи та Америки. Найбільше таких конструкцій у Лондоні, Парижі, Берліні, Варшаві та Нью-Йорку. Конструкції виглядають майже однаково у всіх країнах і складаються з 3х частин: вентильованого смітника з кришкою, диспенсера з біодеградуючими пакетами, інформаційного табло. Найчастіше конструкції покривають фарбою зеленого кольору, відтінку, прийнятого стандартом серед країн ЄС.

pic