Освітній простір першачків за стандартами Нової Української Школи:

НУШ – це підготовлений учитель, нові освітні програми, сучасна філософія навчання, а також новий освітній простір, який має бути безпечним, зручним та комфортним для кожного першокласника. НУШ – це, насамперед, освітній простір для дітей, в якому сучасно облаштована класна кімната братиме безпосередню участь у навчальному процесі.

pic

Для роботи в перших класах Нової української школи Рівного підготовлено 117 учителів, які упродовж року підвищили кваліфікацію шляхом тренінгової підготовки, пройшли онлайн-курс на платформі ЕдЕра. Усі вчителі мають відповідну сертифікацію.

pic

Управління освіти Рівне нської міської ради забезпечило 117 перших класів бібліотечками дитячої літератури. Усі перші класи отримали безкоштовні ігрові набори ЛЕГО «Шість цеглинок» для навчання першокласників.

pic

Упродовж серпня відбулися практичні зустрічі-консультації із вчителями перших класів щодо створення освітніх осередків у класних кімнатах.

pic

Учителі, які працюватимуть за стандартами НУШ, самі вирішують, як створити свій ідеальний клас. Адже, будь-які рекомендації – лише основа для творчості, все цілком залежить від фантазії кожного педагога.

pic

Учителі максимально використовують площу класної кімнати для створення функціональних осередків, у яких зможуть працювати їх діти:

pic

1. Осередок для навчально-пізнавальної діяльності.

2. Змінні тематичні осередки.

3. Ігрові.

4. Для художньо-творчої діяльності.

5. Для проведення дослідів (осередок живої природи).

6. Для відпочинку.

7. Бібліотечка.

8. Осередок учителя.

pic

Педагоги нашого міста з особливою відповідальністю поставилися до важливого завдання – створення сучасних освітніх осередків у класних кімнатах.

pic

Тепер із нетерпінням чекатимуть першокласників, які внесуть свої корективи у створені осередки і наповнять освітній простір життям.

pic