Кажуть, за перше півріччя цього року обласний бюджет виконано сповна. Чого не скажеш про виконання надходжень до державного. Там Рівненщина пасе задніх. Кому завдячувати невтішною статистикою?

До місцевих бюджетів за перше півріччя цього року надійшло більше як 700 мільйонів гривень, - звітуються рівненські податківці. Кажуть це перевершило і їх сподівання і напрацювання за цей же період минулого року на 16 відсотків. Натомість зобов'язання перед державним бюджетом область поки що не виконує. У всьому винна рівненська атомка. Яка вже другий рік усі податки сплачує напряму до Києва. В той час як столиця вимагає від рівненських податківців стовідсоткового заповнення податкових дір.

У податковій звітують, - кількість планових перевірок зменшили, а ось позапланових зменшити не можуть - через прохання самих підприємців, які завершують свою підприємницьку діяльність. Контролюють і тих, хто мінімізує власні доходи і тих, хто їх повністю приховує. Та запевняють. більшість таки сплачують податки добровільно, бо розуміють важливість формування бюджету. 96 відсотків платників - саме такі. І лише 4 вимагають посиленої уваги податківців. Податківці кажуть, працюють із віддачею. Усе заради наповнення бюджету і як наслідок - забезпечення державних програм соціального характеру. Прагнуть аби усі жителі області розуміли це, та відповідально ставилися до виконання власних податкових зобов'язань перед державою.