Збірна України U-16 в складі якої виступають аж шість вихованок рівненського баскетболу, а очолює національну дружину наш земляк Валерій Жартун, завершила Чемпіонат Європи на десятому місці.

Після того, як команда не змогла пробитися до чвертьфіналу, посівши третє місце на груповому етапі, українки грали “втішний” плей-офф за 9-16 місця. На цій стадії змагань Збірна України обіграла Швейцарію 73:35, а потім і господарок, – Чорногорію 52:42.

У заключному матчі за дев’яте місце українки грали з однолітками з Естонії. Обидві команди вели відчайдушну і безкомпромісну боротьбу. Лідер матчу змінювався після кожної чверті і на останню десятихвилинку наша команда пішла із перевагою у 10 очок. Втім естонки продемонстрували відмінну гру в захисті, за 4 хвилини до кінця чверті вони оформили 6 очкову перевагу.

Втім наші дівчата створили справжній подвиг, вони не дозволили суперницям закинути до сирени жодного очка (сухий відрізок сягнув 4 хвилин і 10 секунд) і перевели гру в овертайм. Втім, вадою нашої команди стало те що лідерам забракло сил на додаткову п’ятихвилинку (трійка гравців стартової п’ятірки зіграли у цьому матчі понад 40 хвилин кожна). Зрештою на останній хвилині двічі на 3-очковий виводили відносно свіжу Дар’ю Дубнюк (26 хвилин), але вони схибила обидва рази. Загалом відсоток влучань дальніх кидків у нас у команді був на рівні 11. Суперниці скористалися нашими недоліками і вирвали перемогу.

Честь нашої держави на Чемпіонаті Європи захищали рівнянки:

Дар’я Дубнюк – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер В. Жартун,

Владислава Кіба – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер В. Жартун,

Олена Таргонська – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер В. Жартун,

Ярослава Іванюк – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер В. Жартун,

Анастасія Кучерьонок – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер І. Нагорна,

Катерина Ящук – ОСДЮСШОР, Рівне , перший тренер М. Максимчук.