Команда Валерія Жартуна відіграла свій п'ятий матч на європейській першості U-16​ з баскетболу. Зустрічалися наші дівчата з лідером групи - Фінляндією.

Збірна України не надто впевнено розпочала матч, але зуміла майже наздогнати суперниць під кінець першої чверті, скоротивши відставання до 1 бала. Але у другій десятихвилинці фінські баскетболістки зуміли оформити ривок, завдяки якому отримали солідну двозначу перевагу. Наші суперниці краще атакували з гри - як з середньої, так і з дальньої відстані, мали перевагу на щитах та менше втрачали м’яча, завершивши першу половину з гандикапом у 20 очок. Наші дівчата так і не зуміли знайти свою гру в атаці у першій половині поєдинку.

Нажаль, у другій половині наші суперниці домінували на майданчику і вже з перших хвилин третьої чверті почали збільшувати відрив, який в підсумку сягнув 42 очок. 26 втрат, 23% реалізації кидків з гри та лише 2 асисти на команду за всю гру не дозволили українкам нав’язати боротьбу лідеру групи у другій половині матчу - 35:77. Тож збірна України з 3 перемогами у 5 матчах посіла третє місце у групі і не зуміла пробитися у чвертьфінал чемпіонату Європи, втративши шанси на підвищення у класі.

Свій наступний поєдинок підопічні Валерія Жартуна проведуть вже в рамках міні-турніру за 9-16 місця проти команди Швейцарії у четвер 23 серпня о 17:00.

Нагадаємо, що кадетська Збірна України U-16 є найбільш рівненською, адже в її складі виступають відразу шестеро наших баскетболісток з дванадцяти, які поїхали на континентальну першість, а головним тренером є наш земляк Валерій Жартун, і йому допомагає Вікторія Шорстка.