Підкорити модну індустрію простотою, елегантністю і вишуканістю не просто. Рівнянка Олена Мельник творить саме такі сукні - легкі й витончені. Її шедеври прикрасили не одну наречену України та закордону. А днями довела, що справжню красу в Україні вміють цінувати на професійному фешн-рівні, бо ж привезла додому 2 місце у конкурсі молодих дизайнерів «Start Up Couture».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Рівнянці Олені Мельник 32 роки. Нині вона навчається на магістратурі Київського національного університету технологій та дизайну. Здобуває фах «конструктора-дизайнера жіночого одягу». І хоч шиє вже давно та навчалася цій справі, відносить себе до молодих дизайнерів. Показати свої роботи, та й себе Олена вирішила у конкурсі «Start Up Couture». Спроба видалась вдалою, адже рівнянка посіла 2 місце серед молодих дизайнерів, представивши колекцію вечірніх суконь. Про творчість, участь в конкурсах і дизайнерські успіхи Олена розповіла Rivne1.tv.

- Моя «хвороба» вечірніми та весільними сукнями розпочалась, коли мене запросили на роботу у весільний салон. Мені дуже подобається творити, я черпаю натхнення усюди, де тільки можна. Це природа, приємне спілкування з людьми, подорожі. В рамках Galychyna Fashion Expo відбувався конкурс молодих дизайнерів. Мені запропонували взяти там участь. Я привезла колекцію вечірніх суконь, яка називається «Виринея», і одержала 2 місце.

pic

- Чим особливі ці сукні?

- Я підтримую ідею «елегантність у простоті». Це лише якісне мереживо, елегантні тканини, легкість. На цю колекцію мене надихнув світанковий серпанок. Я спостерігала за сходом сонця, бачила ці переливи в молочно-пурпурових тонах. І захотілося створити колекцію у таких тонах, аби вона була ніжна, легка, де б не було нічого зайвого, не було пафосу. Квітковий аромат, який вдихала вранці, також знайшов своє відображення. Обирала мереживо квіткового принту, навіть 3D мереживо, яке зараз у тренді. Сукні були всі різні за фасонами.

pic

- Скільки суконь представили? Чи мали конкурентів, які також привезли вечірні сукні?

- Умовою для учасників конкурсу було створення колекції як мінімум з 5 виробів. Учасників було досить багато, у тому числі з Хмельницького, Білої церкви, Києва. Кожна колекція була особливою, а от з вечірніми сукнями я була одна.

pic

- Що дала участь у конкурсі?

- Я отримала і диплом, і срібний кубок. Але для мене, як дизайнера-початківця, важливі й інші призи: сертифікат на можливість розрекламувати себе у спеціалізованих журналах, знижки на італійські тканини та можливість безкоштовної участі в інших конкурсах. Це дуже важливо, бо я тільки починаю, пробую себе, навіть ця колекція – це проба пера – показати, що можна виглядати ніжно, елегантно і водночас вишукано. Мої моделі зручні, що теж дуже важливо для власниць.

pic

- Наскільки сьогодні складно в Україні пробитися молодому дизайнеру?

- Я вже брала участь у подібних спеціалізованих конкурсах – двічі у Києві та у нас в Рівному. На Rivne Fashion Time я представляла один образ в номінації One look. Мене побачили, мене помітили, хоч я нічого й не виграла. Адже були дизайнери, які демонстрували більш екстравагантні моделі, які не зовсім одягнеш у повсякденному житті, наприклад, якщо це сукня, то ти її не одягнеш не на весілля, не на вихід в ресторан, концерт чи театр. Мої моделі носибельні. Їх можна одягнути будь-куди.

pic

Хоча реально складно пробиватися. Всі хочуть «молоду кров», гарячу, яка щось вигадує, має творчі задуми, і чим вони екстраординарніші, тим краще сприймають. Але це речі от-кутюр, у мене речі прет-а-порте. І головне, я отримую задоволення, що мої сукні одягають, залюбки носять та мають гарний настрій. Такі сукні кардинально міняють дівчину.

Фото весільних суконь надані Оленою Мельник