Від правильного вибору дизайнера інтер'єру залежить те, як буде виглядати інтер'єр Вашого будинку або квартири. Не поспішайте і поставтеся до цього вибору з особливою увагою. Дизайн інтер'єру Вашої квартири або заміського будинку повинен бути розроблений професіоналами і відповідати Вашим уявленням про комфортне життя.

Хороший дизайнер інтер'єру врахує всі Ваші побажання і створить такий дизайн інтер'єру, який буде відповідати всім вимогам сучасного життя. Сучасний інтер'єр - це красивий, затишний і комфортний «будинок Вашої мрії», який буде Вас радувати не один рік.

Найголовніше, на що варто звернути увагу при виборі дизайнера інтер'єру, це:

1. Портфоліо - фотографії реалізованих дизайн-проектів. Якщо Вам сподобалися представлені роботи, колірна гамма інтер'єрів і загальна стилістика, то це Ваш дизайнер. Важливо, щоб Замовник і дизайнер по інтер'єрах розуміли один одного, були «на одній хвилі».

2. Мистецька освіта і досвід роботи. Незважаючи на те, що почуття смаку - поняття вроджене, без освіти і досвіду неможливо створити хороший дизайн інтер'єру.

3. Знання та досвід роботи з оздоблювальними матеріалами. Проектуючи дизайн інтер'єру, професійний дизайнер завжди враховує можливість реалізації задуманого.

Почніть пошуки дизайнера заздалегідь. Чим раніше дизайнер почне вести об'єкт, тим краще результат. У самому ідеальному варіанті - ще на стадії проектування будинку або покупки квартири запросити фахівця, щоб можна було відразу обговорити і перевірити реалізацію передбачуваного планування.

У будь-якому випадку до початку ремонтно-будівельних робіт на об'єкті у вас на руках вже повинен бути готовий дизайн-проект. Відповідно, над вибором дизайнера необхідно замислитися за кілька місяців до цього моменту. Закладіть як мінімум пару місяців на створення та узгодження з вами дизайн-проекту.

Також дуже важливою деталлю є те, чи готовий дизайнер супроводжувати проект (вести авторський нагляд), тому що якщо ні, швидше за все він ледачий і буде халтурити з матеріалами в кресленнях, бо не його турботою стане пошук їх на ринку будівельних матеріалів.

На плані зазвичай позначені «мокрі» зони, це санвузол, ванна кімната і кухня. Якщо дизайнер переносить унітаз за стінку від зливу і змінює кухню з спальнею місцями, то швидше за все свій диплом він купив.

Дизайнер зобов'язаний знати напам'ять всі ергономічні норми, ширину мінімального проходу, висоти розеток та ін. По ходу роботи від хорошого дизайнера Ви часто будете чути роздуми про те, чи зможе людина нахилитися щоб відкрити ящик і чи не закриють меблі розетку. Такі речі він прораховує постійно, тому що думає про пересування мешканців та їх зручність.

Якщо дизайнер підсовує Вам план електрики (розеток), не запитавши перед цим якими приладами Ви користуєтеся на кухні, у ванній, де вважаєте за краще гладити та ін., прощайтеся з ним.

Підводячи підсумок хочу відзначити, що вибираючи дизайнера або студію, в будь-якому випадку ви будете працювати з людиною. І може це прозвучить банально, але Вам повинно бути комфортно з цією людиною. Вона повинна викликати прихильність до себе. Це як партнера вибирають за запахом, так і дизайнера, з невідомих відчуттів, інтуїтивно. Вам повинні імпонувати і відгукуватися до вас його роботи. Якщо вони вам не подобаються, то не будуйте ілюзій, що Вам він запропонує щось інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як отримати дозвіл на перепланування квартири

8 найпоширеніших помилок в оформленні інтер'єру