Секс, соціальні мережі і декілька інших не самих очевидних речей, виявляється, допомагають запам'ятовувати інформацію.

1. Поділитися з кимось новими знаннями

Одне недавнє психологічне дослідження показало, що люди, які переказували іншим хоча б частину щойно отриманої інформації, краще її запам'ятовували. Чому? Справа в тому, що ми взагалі нічого не забуваємо - просто не можемо відразу отримати доступ до необхідних знань. А цей трюк є своєрідним ключем до спогадів.

Дослідники стверджують, що такий спосіб набагато ефективніше під час навчання, ніж перечитування підручника або повторний перегляд конспектів. Вони навіть радять просто виписати питання по новій темі і вголос відповідати на них самому собі: мовляв, відчутний результат буде і в цьому випадку.

2. Більше займатися сексом

Вчені встановили, що жінки, які частіше займаються сексом, мають більш сильну короткочасну пам'ять.

Дослідники вважають, що причиною підвищення рівня нейромедіаторів є секс. Він стимулює зростання нових клітин в гіпокампі, а ця область мозку відповідає в тому числі і за пам'ять.

Гарна новина є і для іншої частини людства. Інше дослідження встановило прямий зв'язок між сексуальною активністю і хорошою пам'яттю у чоловіків.

3. Пости у соцмережах

Люди краще запам'ятовують ті моменти зі свого життя, про які вони розповідають в соціальних мережах. До такого висновку прийшли вчені з США та Китаю. Для свого дослідження вони попросили учасників тиждень вести щоденник і фіксувати в ньому події кожного дня, а також окремо відзначати, якими з них вони поділилися в соцмережах.

Виявилося, що про моменти, розміщені в інтернеті, учасники в результаті згадували набагато частіше. Причому реальна важливість події не грала ніякої ролі.

Дослідники вважають, що, поділившись якимось життєвим епізодом в публічному просторі, ми автоматично виділяємо його серед інших. Тому і згадати його простіше.

Так, що стежте за тим, що викладаєте на особисту сторінку: з цього створюється ваша внутрішня картина власного життя.

4. Слухати рожевий шум

Ще одне дослідження показало, що люди, які уві сні слухають рожевий шум (шипіння, що нагадує звук моря), в результаті краще сплять і запам'ятовують інформацію. Правда, працює цей прийом, тільки якщо шум синхронізований з мозковими хвилями. У домашніх умовах здійснити це проблематично.

Втім, рожевий шум ще й допомагає заснути. Так, що у вас все одно є причина послухати його цієї ночі. Хтозна, може бути, і пам'ять заодно покращиться.

ЦІКАВО ЗНАТИ:

Як боротися з лінню: важлива порада

Хобі, які не змусять нудьгувати: як знайти заняття до душі?