19 дітей, а також педагог з Новоайдарського району, що на Луганщині нині перебувають в дитячому таборі «Чайка» Демидівського району.

Їх оздоровлення на Рівне нщині триватиме два тижні. Для гостей зі Сходу заплановані ряд екскурсій. Зокрема, вже сьогодні вони побували в рівненському зоопарку. Для багатьох це був перше знайомство з екзотичними тваринами.

«Я вперше у такому великому зоопарку як тут, і мені дуже сподобались усі звірі. Я ніколи не міг подумати, що колись побачу верблюда, або тигра так близько. У мене залишилась приємні емоції від екскурсії», - ділиться враженнями найменший гість, 10-річний Артем

Після цього на них чекала також екскурсія обласним центром. Автобус зупинився і біля приміщення Рівне нської обласної державної адміністрації. Там на дітей чекали приємні подарунки від Рівне нської ОДА. Начальник управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський вручив луганчанам книги відомого рівнянина Юрія Журавля «Битви за рідню землю».

«Це ілюстрована книга-планшет, авторства нашого музиканта, а також і чудового художника Юрія Журавля. Тут розповідається про всі великі перемоги наших предків, ключові битви в історії України. Думаю. Вам буде цікаво почитати», - сказав Віталій Ліпський.

Далі дітям планують показати такі видатні місця Рівне нщини як «Тунель кохання», Городоцький замок, поле Берестецької битви та Дубенський замок. Перебування дітей із Луганської областістало можливим завдяки обласній програмі оздоровлення та відпочинку, яку прийняли цього року на Рівне нщині . Так, в обласному бюджеті передбачили кошти на оздоровлення дітей зі Сходу. Раніше вже це дало змогу прийняти в острозькому таборі «Країна мрій» маленьких мешканців міста Сватово.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.