Журналісти Rivne1.tv поспілкувались з обома сторонами конфлікту: вчителькою, яка нещодавно оголосила голодування, та директором Березнівської школи №2

Оксана Осовська днями публічно оголосила голодування. Про таке рішення вона сповістила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"На такий крок мене штовхнула безвихідь. Тому що в місті Березне ситуація не вирішується. Ще 3 квітня я і донька подали позови до суду на скасування незаконних дисциплінарних стягнень, які нам дійсно дали незаконно. Після того, як директор побив доньку, вона потрапила в лікарню. В перший же день, коли ми вийшли на роботу, без всяких санкцій чи попереджень вони заховали журнали, у нас були недописані робочі години і через це нам дали догани", - каже пані Оксана.

Також жінка говорить, що в момент звільнення вчителькам прийшли подяки за роботу від обласного управління освіти.



pic

"Під час того, як велося слідство, нас з донькою звільнили. Ми подали знову позови до суду, і розгляду до цього часу не було. Боровець на суди не ходить. На 20 серпня знову призначили суд," - розповідає пані Осовська.

За її словами, голодування вона оголосила в знак того, що директор школи Віктор Боровець роками знущався над нею та її донькою.

Директор школи Віктор Боровець розповів нам, що дійсно давав жінкам догани - це адміністративне стягнення, яке передує звільненню.

"20 серпня буде судове засідання, на яке я збираюсь прийти. Чому вона не говорить, що судиться з колективом 2-ї школи, а не особисто з директором. Вони подали 4 заяви не на Боровця, а саме на колектив. Я виступаю тут третьою особою і тут дуже величезна різниця між тим, що вона говорить і як є насправді," - розповідає Віктор Боровець.

Пан Боровець також додає, що він самостійно не може приймати рішення про її звільнення.

До слова, у січні 2018 року кореспондент телеканалу "Рівне 1" висвітлював конфлікт між Віктором Боровцем та дочкою Оксани Осовської - Аліни Кулагіної, яка теж працює у Березнівській ЗОШ №2 вчителькою. Тоді остання звинувачувала керівника навчального закладу у тому, що він її побив. В той час у справу втрутилася поліція.