Якщо ви не ділитеся своїми позитивними думками зі світом, то тим самим шкодите своїй кармі.

Карма є одним з центральних понять в індійських релігіях та філософії. Згідно її ідеї праведні або гріховні дії людини, які відбуваються з нею в даний момент визначають її долю в майбутньому.

Хтось вважає це нісенітницею. У той час, як зв'язок між добрими вчинками і отриманням винагороди, а також між поганою поведінкою і подальшим покаранням (наприклад, тюремним ув'язненням) простежується досить чітко, такі особистості можуть списати подібні наслідки на людське втручання, а не на вплив всесвіту. Проте, карма - поняття більш глибоке, ніж вони можуть собі уявити.

Нижче перераховані 10 прикладів того, як насправді працює закон карми.

1. Дії говорять голосніше слів

У вас можуть бути самі добрі наміри і ви можете вірити, що це вже робить вас хорошою людиною. Але закон карми говорить про зворотне. Якщо ви не ділитеся своїми позитивними думками зі світом і не реалізуєте їх на практиці, то тим самим шкодите своїй кармі.

2. Все має значення

Ефект метелика дуже часто наводиться як приклад того, наскільки сильно, здавалося б, несуттєві дії впливають на наше життя в довгостроковій перспективі. Якщо ви прямуєте до закону карми, то розумієте, наскільки важливий кожен з ваших вчинків. Невеликі акти доброти набагато сильніше змінюють навколишній світ, ніж можна собі уявити.

3. Визнати своє минуле

Щоб почати рухатися швидше і змінити обставини в кращу сторону, нам потрібно бути готовими брати до уваги свої дії в минулому. Закон карми вимагає від людини вміти прощати себе за минулі проступки, паралельно уникаючи їх повторення в майбутньому. Розвиток приходить після прийняття того, що ми повинні почати розвиватися.

4. Віддача від вкладень

Якщо вам цікаво, чому світ не дає вам нічого позитивного, задумайтеся, чи отримує він щось хороше від вас. Якщо ви намагаєтеся жити за законом карми, то краще розумієте, чому для отримання бажаного слід докладати більше зусиль. Немає ніякого сенсу в тому, щоб егоїстично чекати моменту, поки з вами трапиться щось хороше.

5. Жити справжнім

Минулого не змінити. Але якщо зосередитися на теперішньому, то можна управляти своїм майбутнім. Насолоджуючись сьогоднішнім днем, ми тим самим підносимо собі в майбутньому неймовірний дар.

6. Бути готовим до змін

Якщо ви перестали рухатися вперед, то ніяк не зможете поліпшити своє життя. Ми повинні бути готовими прийняти допущені помилки і показати, що хочемо стати краще. Карма вимагає від людини перестати перекладати провину на інших людей і взяти відповідальність за свої невдачі на себе.

7. Залишатися позитивним

Карма дозволяє зрозуміти, скільки радості може принести нам світ. Потрібно лише почати приймати правильні рішення. Якщо ви відчуваєте тільки негатив, не забувайте, що використання в якості прикладу чогось позитивного може істотно поліпшити ваше життя і сприйняття того, що відбувається.

8. Бути відповідальним

Беззастережна відповідальність за свої дії є одним з основних аспектів карми. З кожним новим рішенням ви будете усвідомлювати, до яких наслідків воно призведе в майбутньому. Що б потім не сталося, ви зможете подивитися на наслідки з точки зору того, що саме до них привело.

9. Приймати світ яким він є

Якщо ви турбуєтеся з приводу, то напевно вважаєте, ніби світ вам щось винен. Життя не буває справедливим чи несправедливим. Якість життя по більшій мірі залежить від того, як ми його сприймаємо, а не зовнішніми факторами. За допомогою карми ми розуміємо, скільки свободи приносить вміння не звертати уваги на речі, на які не можна вплинути.

10. Не здаватися

Карма вчить людину, що хороші речі трапляються, але вона повинна бути готовою почекати. Ніколи не знаєш, наскільки близько до успіху ви зараз перебуваєте. Змушуючи себе робити правильні речі, навіть якщо цього ніхто не бачить, ми підбираємося до тріумфу ще ближче.

Закон карми не робить життя обтяжливим. Він покликаний допомогти людям взяти контроль над нею в свої руки через усвідомлення наслідків своїх вчинків (як хороших, так і поганих). Коли ви зрозумієте, що ваші рішення безпосередньо впливають на ваше майбутнє, то швидко навчитеся приймати тільки правильні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Назви сімейних зв’язків: хто кому який родич

Дізнайтеся, який подарунок від Бога дістався вашому знаку зодіаку!