Вже кілька днів соцмережі гудуть про події на стоянці ТРЦ "Екватор" у Рівному, де стався інцидент між поліцейськими, дрифтерами та, поки, невідомими у балаклавах. При цьому у версії подій правоохоронців знаходять все більше прогалин, а присутні на місці подій та дрифтери надають переконливі відео та фотодокази, які закладають сумнів у діях правоохоронців та їх версії.

Все почалося з того, що 11 серпня близько 22:00 на території ТРЦ "Екватор" зібрались: поліції, місцевих жителів, керівництва ТРЦ, дрифтерів і невідомі в балаклавах. Останніх, до речі, там було найбільше.

За офіційною інформацією від поліції, їм повідомили, що на території ТРЦ на вулиці Макарова відбудуться перегони та дрифт від автолюбителів, а також протест мешканців району Ювілейний. Для недопущення конфлікту 50 поліцейських виїхали на місце подій.

Також за словами поліції, близько 23:00 водій автомобіля «Renault Trafic» виїхав на територію автопарковки та почав дрифтувати. Після цього водій протаранив автомобіль, та протягнув поліцейського. Не маючи змоги уникнути наїзду, поліцейський впав на капот автомобіля «Renault» та, тримаючись за нього, проїхав в такому положенні близько 30 метрів до вимушеної зупинки.

Відео наїзду на поліцейського майже миттєво з'явилось у соціальних мережах.

По опублікованому відео видно, що після зупинки автомобіля понад 10 поліцейських підбігли діставати водія з салону.

Але чи було все так, як описує поліція. В соціальних мережах публікують інформацію: відео, фото, коментарі - які суперечать офіційній інформації.

Одразу хочемо навести кілька тез, на яких наголошує одна зі сторін конфлікту - дрифтери:

1 Так звані "дрифтери" - це не хаотична маса людей. У них є громадська організація та люди, які контролюють, аби гонки відбувалися безпечно. Звісно, усе не проконтролюєш й усіх теж. Водій на "Рено Трафік" не знайомий абсолютно нікому з "дрифтерів".

2 Усі говорять про цей нікому не відомий автобус, але не говорять про групу невідомих у балаклавах. Це люди, які трубами побили автомобілі та людей. При цьому і автомобілі звичайних жителів. При цьому правоохоронці майже не звертали увагу на цю організовану групу (вони чітко виконували команду), а всі бігали за одним автобусом.

3 Того вечора "дрифтери" з’їхалися не на гонки, а щоб показати - є результат домовленості з владою і почато діалог. Натомість, вони хотіли зупинити водіїв, які не належать до організації і можуть приїхати "дрифтувати". Ці аргументи часто замовчуються, тому ми хочемо висвітлити їх в баланс до так званої офіційної версії. Річ у тім, що в доказ цим аргументам є чимало фото та відео.

За словами очевидця, який знаходився в епіцентрі подій, конфлікту ніякого не було.

Близько 22:00 під час переговорів дрифтерів із жителями району коли вже було досягнуто мирної домовленості - автомобіль «Renault Trafic», який не може по технічній складовій автомобіля дрифтувати виїхав на автопраковку.

В цей момент, під час затримання «Renault» на парковці з'явились близько 100 невідомих , які під одягом та в рукавах ховали предмети ззовні схожі на труби та арматуру. Після чого почали вони почали розбивати машини, які стояли просто на парковці. Молодики в балаклавах також застосовували сльозогінний газ.

В цей час, водії, автомобілі яких стояли на парковці вирішили прибрати їх подалі від небезпеки та виїхати з території, по зрозумілим причинам. Один з очевидців говорить:

"У цей час я вирішив забрати своє авто з парковки, щоб уникнути пошкоджень свого автомобіля. Під’їхавши до виїзду з парковки, я попросив поліцейського аби він мене випустив, на що мені було запропоновано об’їхати їхній пріус, на мої аргументи що я не проїду і зачеплю його автомобіль він не реагував, далі в дзеркало заднього виду я побачив тих самих людей в балаклавах які били автомобіль Жигулі який стояв за мною, в цей момент поліцейський все-таки підбіг до дверей, але потім йому щось крикнули і він відбіг назад. Далі я просто натиснув на газ і між тими людьми поїхав в інший бік парковки. Далі ще приблизно годину поліція не давала виїхати."

За інформацією поліції, невідомі в балаклавах пошкодили два автомобілі учасників дрифту: автомобіль «ВАЗ 2103» та автомобіль «ВАЗ 2106». Останній, виїжджаючи із території стоянки, допустив зіткнення із службовим автомобілем «Toyota Prius».

Водій одного з автомобілів, який постраждав говорить:

"Ось так я заїхав випити кави та зустрітись з друзями на парковку Екватора. Ніякої провокації з моєї сторони на якийсь дрифт не було. Я просто стояв на парковці. Я хотів забрати авто від невідомих в балаклавах. Почавши рух мене наздогнали: розбили всі вікна, закріпили салон та обличчя газом, отримав по спині два удари металічною трубою, отримав порізи рук"



pic



pic

У водія зафіксували побої, він написав заяву у поліцію та зараз знаходиться у госпіталі на лікуванні.

Повернімось до невідомих в балаклавах. У нас з'явилось відео, де добре видно, як поліція не намагається затримати цих невідомих і навіть біжить від них в протилежну сторону.

Що ми маємо зараз?

"Дрифтувальника", який наїхав на поліцейського - затримувало понад 10 поліцейських. Автомобілістів, які рятуючи свої машини тікали з парковки - поліцейські не пропускали. Невідомих в масках - не намагались затримати.

Крім того, за попередньою інформацією, ці невідомі напередодні були помічені на вулиці Павлюченка.

Користувачі в соціальних мережах пишуть різні коментарі. Але все частіше з'являється подібний запис - "Це акція поліції, які втомились опускати руки і боротись з дрифтувальниками, тому вирішили використати метод 90-х".

ДО ТЕМИ Пошкоджені "Пріуси" і затримані особи: наслідки незаконних перегонів у Рівному [ФОТО+ВІДЕО оновлено]

У Рівному затримали дрифтера за насильство та погрозу поліцейським