Багато лікарів не рекомендують вживати молоко дорослим людям і наводять дуже цікаві аргументи на доказ своєї позиції. Отож ,чому не можна пити молоко після 30 років і що говорять з цього приводу фахівці з питань харчування.

Перший аргумент, який наводять фахівці в доказ своєї позиції, це те, що молоко уповільнює засвоєння заліза, тому регулярно вживаючи молоко, ви знижуєте рівень гемоглобіну в крові. На дітях це відбивається не так фатально, адже в їх раціоні харчування часто присутня набагато більше залізовмісних добавок, ніж у тих, кому вже виповнилося 25-30 років.

Другий факт, який наводять фахівці, кажучи про те, чому не можна пити молоко людям старше 30 років, це його досить висока для напою калорійність. Чим старшою стає людина, тим легше він набирає вагу, і важче її скидає, тому від молока, на думку дієтологів, після 27-30 років слід відмовитися.

pic

Третій аргумент, який доводить, чому не можна вживати молоко, звучить так - цей напій може викликати у дорослої людини розлад шлунка, діарею і підвищене газоутворення. Справа в тому, що в молоці є речовина, яка погано засвоюється організмом дорослої людини, у дітей виробляється спеціальний фермент, що допомагає перетравлювати напій, але з часом його кількість знижується і вельми значно.

Ці доводи, здавалося б, однозначно говорять про те, що від молока дорослим людям краще відмовитися, але навіть фахівці визнають, що якщо у чоловіка або жінки немає анемії, зайвої ваги і негативної реакції з боку травної системи після вживання цього натурального напою, цілком можна дозволяти собі іноді його пити.