Телеканал "Рівне 1" дарує своїм глядачам свято футболу. Матч "Верес" - "Буковина" наш телеканал покаже у прямому ефірі. Вмикайте телевізори 11 серпня о 17:50 та підтримай червоно-чорних.

Передматчова довідка: Трохи менше двох років минуло з часу, коли «Верес», що впевнено крокував до УПЛ, на стадіоні «Авангард» у Рівному розгромив тоді аутсайдера Першої ліги – чернівецьку «Буковину» - 5:1. «Жовто-чорні» до Другої ліги вилетіли у тому ж сезоні. Рівняни – до найнижчого професіонального футбольного дивізіону повернулися, все ж спробувавши себе на рівні Прем’єр-ліги. Майже за два роки з часу крайньої зустрічі суперників – тепер важко визначити фаворита суботньої гри.

«Верес» та «Буковина» - регулярно перетиналися у турнірах різних рівнів чемпіонатів СРСР та України від часів створення обох клубів. Загалом суперники зіграли 84 поєдинки. Перевага поки на боці чернівчан: 38 перемог при 27 поразках та 19 нічиїх.

Дещо впевненіше проти «Буковини» «Верес» традиційно грає на власному полі. Проте, і тут статистика останніх декількох сезонів – не тішить. П’ять крайніх зустрічей суперників на рівненському «Авангарді» тричі завершувалися для рівнян поразкою. Востаннє дотепер «Буковина» обігрувала «Верес» на його полі у квітні 2016-го. У матчі чемпіонату Другої ліги.

У складі рівнян у тому матчі зіграли Борис Орловський та Антон Яременко. А переможний гол за «Буковину» забив Ігор Бойчук.

До слова, Борис Орловський та Антон Котляр – діючі футболісти «Вереса», які зіграли у пам’ятному поєдинку 9 листопада 2016 року, коли рівняни обіграли «Буковину» - 5:1.

Досьє:

«Буковина» (Чернівці)

Рік заснування: 1958

Попередня назва: «Авангард»

Досягнення: переможець Другої ліги чемпіонату СРСР (1990), переможець чемпіонату УРСР (1982, 1988), переможець Другої ліги чемпіонату України (2000, 2010), срібний призер Першої ліги чемпіонату України (1996)

Найвище досягнення у чемпіонаті України: шосте місце у Вищій лізі (1992)

Історія протистоянь «Верес» - «Буковина»:

84 матчі: +27, =19, -38

Різниця м’ячів: 78-100

Історія протистоянь на полі «Вереса»:

42 матчі: +22, =8, -12

Різниця м’ячів: 48-30

Джерело: інформаційна служба НК "ВЕРЕС"