Педагогічні колективи, відділ освіти Дубенської райдержадміністрації, районний методичний кабінет активно готуються до початку нового 2018-2019 навчального року.

Обговорюються концептуальні засади реформування середньої школи «Нова Українська Школа» та Державний стандарт початкової загальної освіти; опрацьовуються методичні рекомендації, надані МОН України з викладання предметів у новому навчальному році; розробляються аналітичні матеріали за підсумками 2017-2018 навчального року та укладаються плани роботи структурних методичних осередків на 2018-2019 навчальний рік.

З метою здійснення якісної підготовки закладів освіти Дубенщини до організованого початку 2018-2019 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період, дошкільні, загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади проводять планову підготовку.

Як же виглядатиме Нова українська школа в ідеалі? Вже, мабуть, всім відомо, що клас необхідно поділити на певні навчальні зони, нагадаємо:

1.Для навчально-пізнавальної діяльності.

2.Змінні тематичні осередки.

3.Ігрові.

4.Для художньо-творчої діяльності.

5.Для проведення дослідів.

6.Для відпочинку.

7.Бібліотечка.

8.Осередок вчителя.

Успіх реформи у значній мірі залежить від професіоналізму вчителя. Саме тому з особливою наполегливістю готуються до реформи шкільної освіти педагоги, які будуть викладати у 1-х класах (вчителі початкових класів, іноземної мови, фізкультури, музики). Вони пройшли фахову підготовку та удосконалили свій методичний та практичний рівень професійної компетентності, ознайомилися із особливостями впровадження нового Державного стандарту початкової освіти та типових освітніх програм.

Організація нового освітнього середовища потребує оновлення матеріальної бази та нових дидактичних засобів. Для 1-х класів закуповуються необхідні матеріали та нове обладнання. Уже придбано для робочого місця вчителя багатофункціональні пристрої та ламінатори. Саме цим обладнанням вчителі будуть розробляти наочність, тести, індивідуальні завдання і таке інше для кожної дитини. Кожен учень району отримає робоче місце: одномісну парту і стілець. Також буде придбана нова комп’ютерна техніка.

У навчальні заклади району уже завозиться новий дидактичний матеріал для учнів 1-х класів: лялькові театри, комплекти настільних ігор та килимків-конструкторів із пазлів. Очікується ще багато іншого: інтерактивне обладнання, дошки, екрани, фліпчарти, друковані засоби навчання, макети, муляжі, прилади пристосування, інструменти тощо.Новий освітній простір – невіддільна частина оновлення української школи, адже саме він сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. Педагоги вносять свої ідеї у просторово-предметне оточення, створюючи витвори мистецтва з простих речей: розфарбовують сходи у різні кольори, розробляють власні дизайни ігрових куточків для проведення вільного часу учнів, розфарбовують підлоги, перетворюють коридори та вестибюлі у шедеври мистецтва.

Тож освітяни Дубенщини з нетерпінням чекають зустрічі з пустотливою малечею та серйозними старшокласниками. Адже разом з ними будуть мати можливість по-новому поринути у світ загадкової науки, використовуючи нові технічні і просторові можливості, оновлені засоби навчання.

pic



pic