За 7 місяців 2018 року на Рівненщині зареєстровано 900 хворих на кір, що становить 77,54 випадків на 100 тис. населення.

Про це повідомляє Рівне нський обласний лабораторний центр МОЗ України. Протягом липня кількість звернень хворих на кір у медичні заклади області зменшилась на 38% у порівнянні з червнем,але захворюваність залишається високою.

Серед захворілих 629 дітей (70%). Наймолодшому хворому 3 місяці, а найстаршій хворій на кір - 60 років.

Найвища захворюваність спостерігається у Рівне нському і Березнівському районах та місті Рівне . Летальних випадків від ускладнень кору в нашій області не зареєстровано.

В області спостерігається збільшення хворих на кір серед дорослого населення. Зокрема, у липні серед всіх захворілих 36% були дорослі люди, переважно у віці від 20 до 35 років. У більшості хворих дані про щеплення відсутні.

В державі запроваджено проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями дорослого населення серед груп професійного епідризику (медичних працівників, працівників освітніх закладів, представників силових структур, студентів навчальних закладів) без обмеження віку.

Тому всі, хто належить до груп професійного ризику та потребує вакцинації проти кору, можуть безкоштовно отримати щеплення. Вакцина в області є у всіх щеплювальних пунктах у достатній кількості.