З піснями і танцями, аматорами і професіоналами у Смизькій громаді відбувся креативний фест.

Креативний етнофестиваль «Ластівкаfest» у Смизі цьогоріч відбувся 5 серпня. Талановита молодь і дитячі колективи дарували неповторні композиції і позитивні емоції гостям та учасникам події, що розпочалася з літературної композиції про сучасне сьогодення, яке тісно переплітається з війною на Сході та ідеологічною боротьбою з пострадянськими стереотипами на мирній території.

Як зазначають організатори: «Цей культурний фестиваль спрямований на руйнування стереотипів та створення почуття толерантності через позитивну атмосферу культурного і традиційного обміну унікальних традицій різних регіонів нашого краю».

Сам фестиваль був розділений на три частини: навчальна – панельна дискусія про культуру, зустрічі та майстеркласи з громадськими активістами Активна Громада Рівного, Центр ініціатив «Віадук»; фольклорна – виступи аматорських колективів, вокалістів і танцюристів, майстер-класи від Андрій Ляшук; молодіжна – виступи гостей – рок-гуртів Jenny Garris, Mentions band, гурт Жнива (rock-band Zhnyva), Еней та святкова дискотека.

Протягом фестивалю діяв бібліотечний простір, де діти з батьками мали змогу пограти на українських народних музичних інструментах, виготовити креативні вітальні листівки з нагоди свята, почитати сучасну українську літературу, пограти настільні ігри, завітати в літературне кафе та зробити світлини на пам’ять у барвистій фотозоні.

Кожен елемент фестивалю склався у яскраву мозаїку, де всі гості мали змогу відпочити, поспілкуватися і розважитися разом з учасниками, які виступали на сцені.

«Радію тому, що у Смизькій громаді живе така талановита молодь, що працюємо гарною командою, що разом переборюємо перешкоди, а ще вдячна тим людям, які завітали до нас на свято, підтримали виступами, концертом, добрим словом і гарним настроєм» – зазначила керівник Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької селищної ради.

До слова, метою фестивалю є пошук і підтримка нових талантів Смизької громади, популяризація та пропаганда дитячо-юнацької творчості, розвиток навичок співпраці та обмін культурним досвідом між творчими колективами і керівниками секторів культури і молодіжної політики в ОТГ, збереження та промоція локальної культурної спадщини, в тому числі фольклору.

Про це інформує Інформаційний портал міста Дубно.