4 клуби з Чехії, Словаччини, Угорщини та України боротимуться за перемогу в першості.

У зв’язку з фінансовими та іншими проблемами клубу "SE Speedway Debrecen" (Дебрецен, Угорщина) було перенесено проведення 1-го етапу Міжнародної Ліги Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP", який мав відбутися 2 червня.

Окрім власне цих змагань, адміністрація клубу з Дебрецена змушена була відмовитись від проведення й інших турнірів у спортивному сезоні 2018-го року, зокрема півфіналу чемпіонату Європи серед пар (30 червня гонка стартувала у Надьхалаші, а збірна України у складі Олександра Локтаєва та Станіслава Мельничука посіла 3 місце , не пройшовши у фінал). Фактично місце SE Speedway Debrecen посів інший угорський клуб з міста Надьхалаш (Nagyhalasz), в якому декілька років тому було відкрито новий сучасний стадіон для спідвею (salakmotor - угор.).

Отож 1-й етап Міжнародної Ліги Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP пройде 18 серпня у Надьхалаші. Змін зазнав і регламент. У 2018 році змагання проходитимуть в один день. Гонка складатиметься з 16-ти заїздів у кожному з яких стартуватимуть по одному представнику від кожного клубу. Результати гонки йтимуть в командний (для клубу) та особистий (для кожного гонщика) заліки. У складі команди мають стартувати 4 спортсмени + 1 резервний (2 дорослих та 2+1 юніори) з національними ліцензіями.

Володарями Кубку в командному та особистому заліках є КЗ "Рівне нський міський спортивно-технічний клуб" Рівне нської міської ради (Україна).

Оновлений календар Міжнародної Ліги Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP" - 2018:

1-й етап: 18.08.2018 - Надьхалаш, Угорщина;

2-й етап: 24.08.2018 - Рівне , Україна (початок - 17.00);

3-й етап: 15.09.2018 - Копршивніце, Чехія;

4-й етап: 16.09.2018 - Жарновіце, Словаччина.