Сьогодні, третього серпня, під час робочої наради в ГУНП в Рівненській області керівник відділу комунікації підполковник поліції Антон Крук презентував особовому складу Стратегію відновлення цілісності України «Механізм малих кроків».

Стратегія деокупації Донбасу «Механізм малих кроків» — це інструмент взаємодії всіх служб: Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції.

«Ключове стратегічне завдання документа полягає у відновленні суверенітету і територіальної цілісності країни, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій, — зазначив Антон Крук. — Головна теза стратегії – це дипломатичний вихід із кризи на Донбасі та покрокове звільнення території України, використання миротворчої місії, відновлення державних інститутів, соціально-економічної інфраструктури регіону».

Також під час виступу увагу керівників структурних підрозділів та аппарату ГУНП акцентували на важливості активної комунікації з громадянами та підвищенні довіри населення до поліції.

Днями радник міністра та координатор робочої групи з питань деокупації Донбасу Іван Варченко під час робочої зустрічі розповів керівництву поліції області, що це перша національна стратегія, яка робить Україну суб'єком усіх процесів по деокупації та принесе реальне припинення бойових дій, можливість обрання легальних органів влади та відновлення українських територій.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.