Незважаючи на те, що покупка весільного плаття – найцікавіший етап організації весілля майже для всіх наречених, він також є одним з найважчих. Так, у пошуках ідеального святкового вбрання вам доведень поміряти не один десяток суконь. Головне тут не повторити помилок сотень наречених, які ми опишемо у сьогоднішньому матеріалі у надії, що вони допоможуть вам обрати правильне вбрання.

Помилка №1: заломи під верхньою частиною ліфа

Топ весільної сукні завжди першим потрапляє на очі всім, хто дивиться на головну героїню свята. Деякі моделі суконь створюють не дуже естетичний залом під грудьми, який найчастіше викликаний неякісним покроєм сукні. Якщо така проблема є вже під час першої примірки сукні, можете бути певні, що з часом вона нікуди не подінеться, а надалі може навіть і ускладнитись. Іноді трапляється навіть так, що ліф починає сповзати у непідходящий момент. Особливо загрозливою є така ситуація для дівчат, які обрали весільну сукню без бретель.

Помилка №2: корсет «в’їдається» у зону під пахвою

Якщо корсет врізається у пахви, то означає, що корсет великуватий вам за зростом, або ж вам треба пошукати сукню з іншою лінією декольте. Така проблема є питанням не тільки естетичності (в цій зоні утворюється складка з зібраної шкіри), а й комфорту, адже вже через кілька годин корсет може почати натирати.

Помилка №3: нерівний шов корсета

Якісно скроєний корсет не повинен збиратись гусеницею ні спереду, ні ззаду, ні з боків. Скоріш за все така проблема обумовлена неправильною кількістю кісточок цієї частини сукні. Виправити таку проблему не завжди може навіть досвідчений спеціаліст, тому краще звертати на неї увагу вже під час примірки сукні.

Помилка №4: заширока шнурівка

Ідеальна відстань між петлями шнурівки корсету складає 10 сантиметрів. Звісно ж, є моделі, в яких широка шнурівка є декоративним елементом сукні, але річ зараз не про такі моделі. Так, до прикладу, якщо до шнурівки весільного вбрання додається маркування 44-48, це означає, що сукня розрахована саме на 48 розмір, але при потребі її можна затягнути до 44-го. В будь-якому разі краще надати перевагу сукні свого розміру.

Помилка №5: випуклості не в потрібних місцях

На цей пункт варто звернути особливу увагу дівчатам, які обрали для свого особливого дня облягаючи сукню. Приміряючи таке вбрання обов’язково поверніться боком до дзеркала і подивіться, чи не утворює воно (або чи не підкреслює) випуклість на в районі живота. Також зауважте, що в надто тісному платті буде важко сидіти.

Помилка №6: задовгий або нерівний низ сукні

Пам‘ятайте, що ідеальна довжина весільної сукні – в середньому 3 сантиметри від підлоги. Інакше ви ризикує весь день носити своє вбрання в руках. Часто виробники навмисно шиють надто довгі сукні, адже вони мають ефектний вигляд, коли висять на вішаках. Звісно ж, плаття можна трохи підкоротити, але щоб впевнитись, чи буде це нормально виглядати, попросіть консультанта у салоні підколоти виріб на потрібну вам висоту шпильками. Крім того, спеціалісти рекомендують дівчатам, які шукають весільну сукню своєї мрії, брати на примірку туфлі на таких ж підборах, які як і весільне взуття.

Помилка №7: надто довгий шлейф

Шлейф на весільній сукні – одна з найбільш бажаних деталей. Краще купувати сукню, зі шлейфом, який можна відстібнути. Так, під час церемонії розпису та на весільній фотосесії ви матимете ефектний вигляд. А на бенкет та святому дискотеку для зручності його можна буде прибрати. Фахівці радять обирати шлейф довжиною в середньому 40 сантиметрів, адже довша деталь може вам заважати.

Джерело