Міською комісією з питань праці та заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях вживаються заходи по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати.

За інформацією прес-служби Рівне нської міської ради, станом на 01.07.2018 за інформацією Головного управління статистики у Рівне нській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становила 42963,5 тисяч гривень. У тому числі: працівникам економічно активних підприємств – 42787,2 тисяч гривень та суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 176,3 тисяч гривень.

Загальна сума заборгованості із виплат заробітної плати у порівнянні з 1 червня 2018 року зменшилась на економічно активних підприємствах-боржниках міста на 4318,9 тисяч гривень.

Керівники підприємств-боржників розробили графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати, які знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

У 2018 році наслідок вжитих заходів керівники 6 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 895,7 тисяч гривень.

З метою попередження порушень роботодавцями законодавства про працю в засобах масової інформації проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства. У 2018 році розміщено 122 такі інформації.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.