Зарічненські слідчі повідомили молодикам про підозру у вчиненні опору та насильства відносно поліцейських.

Ще 20 липня близько 20 години до поліції надійшло повідомлення від жителя селища Зарічне, що двоє чоловіків напідпитку, які пересуваються на позашляховику, погрожують йому фізичною розправою.

На вказане повідомлення направили групу реагування Зарічненського відділення поліції на службовому автомобілі «Renault Duster».

Поліцейські під час патрулювання території на вулиці Аерофлотська районного центру помітили схожий за описом автомобіль на іноземній реєстрації. Правоохоронці ввімкнули проблискові синьо-червоні маячки та за допомогою гучномовця подали вимогу про зупинку. Однак водій не відреагував та лише збільшив швидкість, порушуючи Правила дорожнього руху.

Після годинного переслідування водій автомобіля «BMW Х-5» заїхав на територію подвір’я, де, як з’ясувалося згодом, живе пасажир іномарки. Під час встановлення усіх обставин двоє молодиків в агресивній формі виражались нецензурною лайкою на адресу працівників поліції, погрожували фізичною розправою, штовхали та пошкодили однострій. На підмогу правопорушникам із будинку вийшло близько десяти осіб, серед яких — більшість жінок, які перешкоджали правоохоронцям виконувати свої службові обов’язки та документувати правопорушення.

До місця події також прибув екіпаж на автомобілі «ВАЗ» у складі трьох дільничних офіцерів поліції. В результаті сутички четверо поліцейські отримали забої різних частин тіла, а у 29-річного сержанта поліції діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закриту травму грудної клітки, перелом ребра та госпіталізували до лікарні.

У ході конфлікту зловмисники втекли на іномарці та до цього часу переховувались від органів слідства. Працівники Зарічненського відділення поліції встановили, що до злочину причетні 19-ти та 32-річні жителі Зарічного.

«Обом чоловікам слідчі повідомили про підозру у вчиненні опору та насильства щодо працівників правоохоронного органу під час виконання службових обов’язків за статтею 342 та 345 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Зарічненського відділення поліції Євген Мартинюк. — Сьогодні, першого серпня, відбулося судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу. Утім, підозрювані подали клопотання про відвід судді, тому запобіжний захід та й слідчий суддя обиратиметься після розгляду внесеного зловмисниками клопотання.

Також сьогодні суд наклав арешт шляхом позбавлення права на відчуження автомобіля «BMW», який є речовим доказом у кримінальному провадженні. Слідчі дії тривають.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.