Облаштування будинку - заняття захоплююче. Правда, в азарті легко допустити промахи. Які ж помилки в оформленні інтер'єру свого житла допускають найчастіше.

Захарещене приміщення

Цей пункт, в першу чергу, стосується любителів етнічних, класичних, а також, модних інтер'єрів в стилі «прованс». Здається, всі вони в обов'язковому порядку вимагають дрібних деталей. І це так. Просто всі «дрібниці» потрібно вдумливо прораховувати. Якщо килим на підлозі, то один в кімнаті. Якщо фото в рамках, то або на стіні, або на комоді. Якщо є колекція статуеток, то, звичайно, бажано оформити їх у вітрині.

Штучні рослини

Їх продається безліч. Але не варто прикрашати композиціями із пластику весь будинок. Краще віддавати перевагу живим рослинам.

Диван + два крісла

Колись в кожній квартирі стояли такі комплекти. Але часи змінилися - сьогодні це виглядає дуже старомодно. Тому шукайте оригінальні поєднання і вчіться комбінувати.

Все в одному кольорі

Звичайно, найпростіше вибрати все за принципом «підходить»: сині стіни, сині меблі, сині штори і т.д. Без смаку? Зовсім ні, в цьому ніхто не дорікне. Нудно? Так і дуже! Обов'язково разбавляйте базовий колір всілякими яскравими акцентами. Хоча б одним або двома.

Комбінування кольорів в інтер'єрі [ФОТО]

Без стилю

Ні в якому разі не можна «збирати» житло з предметів, які вам просто подобаються. Навіть натуральний шовковий плед, стильний абажур і модний столик ручної роботи, не правильно з'єднані між собою, можуть стати замість прикраси позбавленим смаку «салатом».

«Супер-тренди»

Багатоярусні стелі з гіпсокартону з кольоровими підсвічуваннями і барні стійки, скоріше, доречні в барі, а не вдома - вони не затишні.

«Складні» штори

Правило: багатошаровість, ламбрекени, величезні кисті - для палаців!

Кількість розеток і їх розташування

Звичайно, це можна скорегувати тільки на стадії ремонту. Тому, якщо ви тільки плануєте ремонт, то беріть на замітку! Інакше не уникнути жахливих подовжувачів і проводів на підлозі.