Звалюючи на себе безліч сімейних турбот і просуваючись по кар'єрних сходах, жінка нерідко забуває про себе і своє здоров'я. Часто представниці прекрасної статі не помічають жіночих проблем. В яких ситуаціях необхідно звертатися до гінеколога?

Причина 1: гострий біль. Раптове виникнення різкого болю в нижніх відділах живота незалежно від характеру (тягне, колючий, ріжучий), особливо при наявності інших скарг (підвищення температури тіла, нудота, блювота, втрата свідомості), може бути симптомом серйозного захворювання, що загрожує життю жінки, які потребують проведення термінових лікувальних заходів, в тому числі, операції.

pic

Причина 2: хронічні болі. Дуже часто жінку турбують періодичні або постійні, слабо або помірно виражені болі в нижніх відділах живота, які не вимагають термінового втручання лікарів, але, тим не менш, доставляють дискомфорт, перешкоджають сексуальному життю.

Причина 3: білі виділення. Варто зважитися зробити позаплановий візит до лікаря, якщо у вас з'явилися виділення (білі) і свербіж, причиною яких є вульвовагініт - запалення піхви і зовнішніх статевих органів. Це захворювання не загрожує життю, проте вимагає ретельного обстеження і лікування, особливо в ситуації, якщо білі з'явилися через 1-4 дня після незахищеного сексу.

pic

Причина 4: контактні виділення Аргументованою причиною звернення до лікаря є мажучі кров'яні виділення з піхви після статевого акту. Їх поява з великою ймовірністю свідчить про наявність патології шийки матки.

Причина 5: проблеми в менопаузі. Серйозною причиною для невідкладного візиту до лікаря є поява кров'яних виділень в постменопаузі, за винятком тих випадків, коли жінка застосовує замісну гормональну терапію.У клімаксі не повинно бути «ні краплі крові». Кров'яні виділення в цей період свідчить про наявність патології ендометрія: гіперплазії, поліпа, передраку або раку ендометрія.

pic

Причина 6: кровотеча під час вагітності. Якщо термін вашої вагітності від 5 до 12 тижнів, і на її тлі з'явилися мажучі кров'яні виділення з піхви, необхідно терміново звернутися до гінеколога.При своєчасно розпочатої грамотно проведеної терапії можливе збереження вагітності.

pic

Причина 7: рясні менструації Якщо у вас рясні місячні зі згустками, що тривають більше 7-8 днів, а також виділення, що мажуть або до, або після менструації, або кров'яні виділення між менструаціями, це може свідчити про наявність гінекологічної патології.

Причина 8: хворобливе ущільнення. Нерідко жінка намацує в промежині біля входу в піхву освіту, яке може бути болючим. Це кіста бартолінової залози, яка утворюється при закупорці її вивідної протоки.Травмуючись, кіста загноюється, виникає бартолініт або абсцес бартолінової залози, що супроводжується різкими болями в промежині і підвищенням температури тіла.У такій ситуації необхідно проведення екстреного втручання (операція марсупіалізація) - розтин кісти, евакуація гною, промивання порожнини кісти.

Причина 9: збільшення живота. Рідкісним симптомом, який може змусити жінку звернутися до гінеколога, є різке збільшення і ущільнення живота. Виключаючи вагітність, причиною виникнення такої скарги може бути: міома матки гігантських розмірів (може досягати 30 тижнів вагітності!); Пухлина яєчника великих розмірів; злоякісна пухлина матки (саркома); асцит при раку яєчників.

pic

Спостерігайтеся у лікаря регулярно - 1 раз в півроку. Любіть себе! Цінуйте своє здоров'я!