29 липня о 00:51 на лінію «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Здовбиця Здолбунівського району на вулиці Січових Стрільців 7.

До місця виклику було направлено чергове відділення рятувальників з районного центру.

Ще до приїзду вогнеборців загорання було ліквідоване підручними засобами сином власниці оселі 1998 року народження, а також ним виведено на свіже повітря із задимленої оселі рідного діда 1954 року народження, пенсіонера.

Чоловіка було передано працівникам швидкої медичної допомоги, якого з попереднім діагнозом отруєння чадним газом доставлено в реанімаційне відділення Здолбунівської ЦРЛ.

Вогнем знищено ліжко та матрац в одній із кімнат житлового будинку розміром 6х5 м. Попередня причина пожежі необережне поводження з вогнем батька власниці помешкання.

Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають елементарними правилами пожежної безпеки, необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим полум’ям (гасовими лампами, ліхтарями, свічками, факелами тощо) що особливо небезпечно для горищних приміщень, балконів, коридорів (сіней), комор і різних господарських будівель.

Пам’ятайте! Тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі!

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.