Під час сесії розглядалось питання щодо погодження надання надр у користування ТЗОВ "Технобуд" з метою видобутку бурштину у північно-східній частині Федорівської ділянки Клесівського родовища, що знаходиться у Сарненському районі Рівненської області.

Драганчук Микола, депутат фракції "Батьківщина" виступив зі зверненням до всіх депутатів:

"Всі ви знаєте, що серед основних показників, з якими область звітується перед кабміном та президентом - це є залучення іноземних інвестицій. Ви також знаєте, що "Технобуд" - це підприємство з французьким капіталом. Сьогодні, я згадую, що зовсім недавно у Рівне нській області був в гостях посол Франції, він також завітав на "Технобуд". Вилазив на терикони і дивився з гори як нищать природу незаконним видобутком бурштину. Він тоді сказав, що в таких умовах, коли такий інвестиційний клімат в країні - то наврядчи можна дати якусь копійку на країну. Я думаю, що якщо ми й надалі хочемо відфутболювати інвесторів від Рівне нської області то мабуть ми повинні не проголосувати за це питання. Але сьогодні "Технобуд" - це елітне підприємство в області, яке сплатило податків в область більше 13 мільйонів гривень. Вони збудували в Клесові дорогу, будують стадіон, на 12 гектарах буде будуватись житловий комплекс. Саме тому вони виступають з серйозною ініціативою. Тому я прошу депутатів підтримати проект цього рішенняс. , - говорить пан Драганчук.

Валентин Крока підтримав пана Драганчука, та додав, що видобуток бурштину - треба легалізувати. Фірму, яка подає прохання на це він знає давно і впевнаний, що таким чином вони будуть допомагати ОТГ розвиватись.

Файфура Богдан, в свою чергу, додав:

"Приємно бачити що в залі є одностайна думка. Акцентую увагу, що підприємство "Технобуд" ризикує у випадку будь-яких порушень не тільки ліцензією яку вони планують отримати, але й всім наявним майном. Це рідкий випадок коли до нас в залу заходить не "липова фірма", зареєстрована на вчителя в Чернівцях, а безпосередньо місцевий виробник який платить податки."

Микола Кучерук закликав всі фракції проголосувати одноголосно, та показати жителям Рівне нщини, що легальний видобуток бурштину - можливий.

Після того, як всі виступили, пройшло голосування щодо цього питання. "ЗА" проголосувало - 58 депутатів.

Таким чином, підприємству "Технобуд" надали дозвіл на легальний видобуток бурштину у Клесові.