Профілактична операція «МАК» триває на території області. Підрозділи превентивної діяльності продовжують проводити заходи щодо виявлення, вилучення та знищення нарковмісних посівів.

Зокрема, з початку проведення операції поліцейські виявили 12782 рослини маку та 1285 коноплі. За фактами незаконних посівів розпочато 70 кримінальних проваджень та 25 особам повідомлено про підозру.

Учора, 26 липня, поліцейські Гощанського відділення поліції вилучили на присадибній ділянці 54-річної мешканки села Воскодави 116 рослин снодійного маку.

Крім того, інспектор сектору реагування Рівне нського районного відділення поліції виявив на присадибній ділянці 52-річного мешканця селища Клевань посів коноплі в кількості 12 рослин.

За обома фактами розпочатіи досудові розслідування за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.