В селищі Гоща приступили до капітального ремонту місцевої вулиці Оселя.

«Цього року вперше дороги, що з’єднують міста та села, а також всередині населених пунктів передали на баланс Рівне нської ОДА. Ми багато часу приділили підготовці, збору інформації, проектів, визначали пріоритетність ремонту у кожному районі окремо, поки не затвердили список із 116 доріг. Їх і будемо будувати в першу чергу. В Гощі люди уже бачать, як на ділі реалізовується дорожна реформа і децентралізація», - коментує голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

Координуватиме цю роботу новостворене управління дорожнього господарства при департаменті будівництва та архітектури РОДА. Його працівники та перший заступник голови ОДА Віталій Ундір на місці проінспектували початок робіт.

«Почалась активна робота на місцях. Сьогодні бачимо, що на вулицю в Гощі заїхала техніка, грейдери, камази з щебенем, катки та асфальтоукладачі, які розчищають та вирівнюють територію. Загалом тут ми плануємо капітально відремонтувати понад дві тисячі метрів квадратних дорожнього полотна. На це передбачили 1 млн 400 тис. грн., з них 893 тис. грн. – кошти державного бюджету, решту співфінансуватиме Гощанська селищна рада.

Будують за спеціальною технологією. Спочатку зроблять щебеневу подушку із крупного каменю товщиною 10 см, далі шар прокладуть за допомогою середньозернистого щебеню товщиною 12 см. Після чого покриють дорогу асфальтним покриттям. Такий метод потрібен для того, аби дорога не деформувалась та мала належний стан, навіть після довгого функціонування.

«Дорога, яку зараз ремонтуємо, веде до «Західного» масиву. Раніше селищною радою було виділено ділянки землі для будівництва учасникам АТО. Тобто ремонту підлягає одна з вулиць, яка буде вести до будинків воїнів АТО», - зазначає Гощанський селищний голова Микола Панчук.

Місцеві жителі наголошують про необхідність побудови та розповідають, що дорога по вулиці Оселя ніколи ремонту не підлягала.

«Уся Гоща радіє і безмежно дякує, що дослухались до наших прохань. За мої 50 років життя в селі, по нашій вулиці вперше будують нову дорогу. Дуже важливо, що наші прохання не ігнорують, а навпаки, роблять вчасно та відповідально», - ділиться емоціями місцева жителька Інна Грисюк.

pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.