Величезна кількість людей в сучасному світі любить викладати свої фотовраження в Інстаграм. Процес дуже захоплюючий і дозволяє просто намалювати своє життя, як художник.

Серед найпоширеніших помилок варто відзначити дві.

Перша полягає у відсутності у фотографії чіткого сенсу: при погляді на неї виникає одне питання - навіщо взагалі це було публікувати? Намагайтеся наповнити кожну фотографію певним сенсом. Перш ніж клацнути пусковим затвором на камері, запитайте у себе, навіщо ви це знімаєте.



pic

До другої належить невміння у автора вчасно сказати собі «стоп» і перестати викладати серію «клонів» одного і того ж сюжету - наприклад, фото пізанської вежі, знятої з різних ракурсів. Не викладайте в стрічці одноманітні фотографії - вони повинні відрізнятися і за концепцією і за форматом зйомки.

- Щоб уникнути подібних ситуацій, намагайтеся додати концептуальності - наприклад, доповнити картинку цікавим текстом або вибрати одну, найбільш виразну фотографію з добірки. Такий підхід принесе більше лайків, і підписники НЕ будуть критикувати вас за одноманітність.



pic - Щоб кадр вийшов соковитим, переводимо камеру на режим HDR. Для подальшої обробки використовуємо інстаграмм - його можливості досить широкі, і їх цілком вистачає. Робимо фото чіткішим і контрастним, висвітлюючи темні ділянки і трохи затемнюючи світлі.

- Завершальний штрих - використання відповідного фільтра. Важливо домогтися відчуття його фактичної відсутності, щоб фото виглядало просто трохи яскравіше і мальовничіше, але не було відчуття надмірної обробки. Іноді варто трохи приглушити ефект, використавши всього 50% - і отримати справжній шедевр. У той час як 100% можуть повністю зіпсувати кадр.

pic - Не варто перебільшувати з фільтрами, їх надлишок справляє жахливе враження, «ріже» око своєю кислотністю і неприродністю.

- Не забувайте стежити, щоб кадр залишався «чистим», без сміття та зайвих предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

П'ять професій майбутнього, про які потрібно знати

Життя у великому місті. Американські вчені довели, що мегаполіс підвищує рівень щастя