Ніщо не стоїть на місці, кожного дня з'являються нові технології, а через це і нові професії.

Якщо ви хочете йти в ногу з часом і залишитися затребуваним фахівцем в майбутньому, то цей ТОП професій майбутнього точно для вас.

1. Фахівці з відновлення екосистем та запобігання екологічних катастроф

Цунамі, торнадо, загоряння лісів. Кожен день планету атакують глобальні катастрофи, несучи з собою тисячі життів по всьому світу. Ресурсів землі з кожним днем ​​все менше і за прогнозом вчених до 2020 року вони серйозно виснажаться. Почали з величезною швидкістю зникати види тварин. Рослини через погані погодні умови і спустошені землі стають слабшими, приносять все менше врожаю.

Вже сьогодні світу потрібні інженери по відновленню та очищенню навколишнього середовища. В їх обов'язки також буде входити збереження і відновлення вимерлих видів і тих, що знаходяться на межі зникнення (з зібраного раніше генетичного матеріалу ). В недалекому майбутньому з'являться і фахівці з регулювання погоди.

2. Медичні працівники

Ви запитаєте, що ж тут нового? Професія лікаря - одна з найдавніших. Але ось методики і інструменти, за допомогою яких незабаром ці фахівці будуть працювати, - точно з майбутнього. Вже сьогодні з'явилися фахівці, які вирощують штучні органи, тканини і кістки. Це дозволить відмовитися пацієнтам від трансплантації чужих органів або розміщення протезів.

На допомогу прийдуть штучні мікроскопічні помічники - нанороботи. Їх будуть впроваджувати для пошуку та усунення складних захворювань. Такі роботи зможуть «видаляти» шкідливі звички, негативні якості або навпаки «вирощувати» якийсь навик або знання. Наприклад, записати в мозок людини іноземну мову, якою вона зможе користуватися як рідною вже через кілька хвилин.

Вчені впевнені, що з часом мозок можна буде наповнювати або очищати від зайвої інформації, як жорсткий диск в комп'ютері. А нейроінтерфейси, що з'єднують людину з комп'ютером, щільно увійдуть в наше життя вже через років п'ять. Ми зможемо «записувати» спогади, плани і думки, а також поширювати їх в соціальних мережах силою думки. Біоінженерія здійснить прорив вже до середини 2020-х. Будуть затребувані пластичні хірурги майбутнього, які за допомогою нових технологій зможуть «виліпити» саме ту зовнішність, яку захоче клієнт.

3. Космічні працівники

Якщо ще вчора ми дивилися фільми Marvel як фантастику, то до 2030 року ці сценарії стануть реальністю. Вчені пророкують: через пару десятків років космічний туризм стане звичайною справою. Життя на інших планетах так само зовсім скоро перестане бути фантазією. Голландська організація Mars One планує колонізацію Марса до 2023 року.

Команда фахівців працює над проектом не перший рік. Більше 200 тисяч чоловік зі всього світу добровільно захотіли отримати квиток в один кінець і залишитися жити на червоній планеті. У зв'язку з освоєнням космосу, в найближчі роки з'явиться цілий ряд космічних професій, в існування яких поки складно повірити.

4. Дизайнер або архітектор віртуальної реальності

Назву цих професій протягом багатьох років використовують режисери-фантасти і творці відео іграшок. З появою інтернету і соціальних мереж з кожним днем ​​все більше людей занурюються з головою в неіснуючий світ можливостей і емоцій. Скоро виникнуть віртуальні офіси, музеї, муніципальні установи і багато іншого.

Перебування великої кількості часу в неіснуючій віртуальній реальності буде погано позначатися на психічному здоров'ї, тому з'являться фахівці, які здатні своєчасно надати професійну психологічну допомогу. При цьому експерти прогнозують істотне зростання ринку VR-пристроїв (віртуальна реальність). Адже в найближчі 7-8 років він повинен перевищити позначку в 45 мільярдів доларів. Популярність фахівців, які зможуть вдосконалювати такі пристрої в найближчі роки буде неухильно зростати.

5. Розробники робототехніки і нових видів роботизованого транспорту

Роботи так щільно і швидко стали входити в наше повсякденне життя, що стали витісняти з нього людей. Так, саме людей! Всього налічується 366 професій. Більшість з них зникне вже через 20 років. Чим професія більш механічна і дії в ній повторюються по колу, тим швидше вона буде витіснена роботами. Наприклад, в Китаї вже є фабрики, повністю роботизовані. І ось так, одним махом 750 осіб всього за пару годин втратили роботу.

У найближчому майбутньому роботи замінять продавців, водіїв. Тому тепер будуть затребувані ті, хто цих самих роботів створює. Підводні тунелі, літаючі машини, нестандартні види палива - це вже реальність, для розвитку якої теж необхідні свої фахівці. Для оволодіння цими професіями доведеться розбиратися в автоматизованих системах, програмування, не кажучи вже про фундаментальні знання в галузі фізики, механіки та електроніки.