Протягом літа значна кількість людей відпочиває біля відкритих водойм. Більшість дорослих вміють плавати і намагаються навчити цьому своїх дітей.

Для того щоб все більше і більше юних любителів активного дозвілля змогли відкрити для себе цю стихію, в Рівне нській області щоліта проводяться фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей у літній канікулярний період, які мають назву «Школа плавання».

Нинішнє літо, навіть попри часто прохолодну погоду, не стало винятком. З ініціативи комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівне нської обласної ради та за підтримки Відділення НОК України в Рівне нській області в дитячих санаторно-оздоровчих комплексах, які мають свої водойми, проводяться уроки плавання для дітей різних вікових категорій. Тренери розповідають підростаючому поколінню про різні техніки плавання, вчать правильно дихати і триматися на воді.

Перші кроки всі вони роблять зі спеціальними дошками, які підтримують тіло над поверхнею води і дозволяють спокійно та безпечно вивчити правильні рухи. Ті ж діти, які вже вміють плавати, і слова «брас», «батерфляй» та «кроль» давно увійшли в їхній словниковий запас, а досягнення Майкла Фелпса стали прикладом для наслідування, можуть вдосконалити свої навички і допомогти товаришам освоїти це мистецтво.