Серед всіх існуючих підлогових покриттів ламінат сьогодні по праву вважається одним із самих практичних. Тому його використовують багато власників квартир. Але буває і так, що з певних причин ламінат починає здуватися і деформуватися. Бажано не допускати подібного явища, оскільки ремонт матеріалу зазвичай неможливий.

Якщо ламінат пошкоджується, доводиться повністю його замінювати. В яких випадках створюється небезпека здуття ламінату? Про них і піде мова. Знаючи подібні причини, вдасться заздалегідь їх уникнути.



pic

Підвищений рівень вологості в кімнаті

Ламінат здатний витримувати контакт з водою і добре служить навіть в тих приміщеннях, де вологість повітря періодично підвищується. Але це не означає, що його можна укладати у ванній. Занадто частий вплив вологи обов'язково призведе до того, що на ламінаті з'являться деформації. Якщо ж вологість підвищується в вітальні або інших житлових кімнатах, потрібно придбати осушувач повітря. Альтернативою подібної покупки може стати тільки часте провітрювання.



pic

Миття з порушенням рекомендацій

Часом буває так, що самі власники псують покриття для підлоги, оскільки неправильно за ним доглядають. Ламінат не потрібно часто мити мокрою ганчіркою. Найкраще для цього підходить змочена, але потім добре віджата м'яка губка. Після миття підлога витирається насухо. Як і говорилося вище, вода шкодить ламінату при частому впливі.



pic Монтаж без деформаційних зазорів

Ідеальний ремонт своїми руками: швидко та якісно

Безсумнівною перевагою ламінату є те, що він не так чутливо реагує на зміни навколишніх умов, як деревина. Але все-таки при коливаннях температури і вологості можливі невеликі зміни його розмірів. З цієї причини укладання повинне проводитися так, щоб панелі ламінату перебували на незначній відстані від стін. Досить зазору всього в 10 мм. Якщо укласти панелі впритул, вони можуть упертися в стіни, що неминуче призведе до пошкоджень.

pic Інтенсивне статичне навантаження

Незважаючи на те, що міцність і зносостійкість ламінату великі, постійні навантаження також здатні викликати деформацію. Використовувати в приміщенні масивні меблі можна, але їх слід час від часу пересувати. Інакше ламінат обов'язково піде «хвилями», а виправити такі пошкодження не вийде.

Якщо взяти до уваги описані аспекти, вдасться збільшити шанс того, що ламінат довго залишиться в хорошому стані. Нехтувати правилами його укладання та експлуатації не варто.