У результаті роботи інспекторів управляння Держпраці у регіоні було легалізовано майже 1600 працівників.

Найвищий рівень неформальної зайнятості у формальному секторі до загальної кількості зайнятого населення є у таких галузях економіки як оптова і роздрібна торгівля – 27,0 %, діяльність готелів і ресторанів – 23,0 %, сільське господарство, мисливство, лісове господарство, рибництво – 15,0 %, будівництво та інші види економічної діяльності по 14,0%.

З метою зниження рівня незадекларованої праці фахівці управління Держпраці у Рівне нській області у січні-червні 2018 року здійснили 67 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання. Виявили, що 62 працівники працювали без оформлення трудових відносин, 34 працівники були допущені до роботи без повідомлення ДФС та 96 працівників виконували роботи на підставі цивільно-правового договору, що має ознаки трудового. Суб’єктам господарювання було внесено 62 приписи, на виконання яких працевлаштовано 108 найманих осіб.

З метою легалізації праці, недопущення роботодавцями порушень трудового законодавства фахівці Управління проводять широку інформаційно-роз'яснювальну кампанію серед населення та суб'єктів господарювання, які використовують найману працю. За її результатами трудові договори оформлено із 1419 працівниками. За результатами інформаційного відвідування роботодавців належні трудові відносини отримали 39 працівників, повідомляє прес-служба управління Держпраці у Рівне нській області.