Разом з теплом і прохолодними вечорами, влітку повертаються докучливі комахи. Боротися з ними можна різними способами - пастками, фумігаторами, репелентами, але найдієвіший спосіб це орієнтуватися на запах.

Які ж аромати відлякають комарів від вашого будинку і дозволять спати спокійно?

Запахи, які не подобаються комарам:

- Ефірні масла - дуже популярний засіб від комарів. Пахнуть вони дійсно сильно і убезпечать як приміщення, так і шкіру від укусів. Комарі не люблять запаху масел евкаліпта, чайного дерева, цітронелли, м'яти, кедра, гвоздики.

- Камфора - це органічна сполука з дуже сильним і різким запахом. Його складно переносять і багато людей, що вже говорити про комарів. Нагрійте над пальником кілька крапель камфори і, якщо у вас немає від отриманого запаху неприємних відчуттів, сміливо відганяйте комах, наливши в пальник 100 мл цієї речовини.

- Дим - все одно який, тютюновий або від багаття, не подобається комарам в рівній мірі. Тому на природі краще розташуватися ближче до вогню.

- Кориця і ваніль - їх запах відлякує комарів і мошок. Тільки потрібно використовувати натуральні спеції, а не синтетичні аналоги. Зробіть концентрований розчин з порошку кориці або з екстрактом ванілі і нанесіть на шкіру.

- Свіжі гілки бузини поставте в кімнату, вони відлякують комарів так само, як і запах кориці або ванілі.

- 100 г валер'янки, випаровувані над вогнем, позбавлять від мух і комарів навіть дуже великі приміщення. Обережно! Перед тим, як використовувати зазначену кількість, рекомендується "випробувати" спочатку 5-10 крапель.

- Для відлякування комах можна застосовувати і кімнатні рослини. Один з найбільш нелюбимих комарами запахів - запах перцевої м'яти. Її можна вирощувати в горщиках на підвіконнях (до речі вона досить активно зростає в горщиках вже з середини травня), або ж розкладати свіже листя в приміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сучасний інтер'єр для двох: секрети і компроміси

4 кімнатні рослини, які ефективно очищають повітря жарким літом