(*#rivne1tv*) вже мандрувало разом з Вами до неймовірного куточку нашого краю під назвою ((http://rivne1.tv/news/75519)(Урвенна)). І сьогодні ми повертаємося сюди знову.

Всього 20 кілометрів від обласного центру і перед Вами відкривається місце оповите цілою історію. Хоча за весь час, поки ми сюди їхали, жодного враження про те, що десь тут може заховатися пам'ятка історії, не виникла.

pic

Йшов дощ, він заважав добре роздивлятися ями на дорозі... Адже повернувши з дороги, яка йде на Острог, дорожнє покриття має вигляд, ніби ми приїхали на самісінькій кінець світу. На жаль я не мала можливості зазнімкувати, адже злива вирівняла всі ямки в одне єдине ціле :)



pic

Приїхали... Невеличке село, в якому стоїть цілісінька історія, як "Богом забута земля". Я не буду розповідати про те, що радянський союз не зберіг, розвалив і так далі. Так, мені болить за такі будівлі, адже в інших європейських країнах історичні споруди не тільки мають гарний стан, вони ще й до того ж функціонують. У нас же куди не кинь оком, одні руїни...



pic

Прикрим лишається той факт, що багата на історію місцина нині нікому не потрібна. Жодного інформаційного знаку про садибу... Чому так? Невже нам так непотрібна наша історія? А цей населений пункт раніше був у володіннях Князів Острозьких, колись в цьому селі був збудований гарний палац з неймовірно гарним парком.

У спогадах Шимона Конопацького в 1827 році можна знайти такий запис: Палацик в Урвенній "гримів на всю околицю - як через милу оку архітектуру, так і через внутрішнє оздоблення, що разом з англійським парком, що оточував палац, складало прегарну єдність, гарно утримувалося".

pic



pic

pic

Історія Урвенни починається ще з далекого 1497 року, але чомусь місцеве населення особливого значення цьому не надає. Чому так і що ж таки криється в стінах цієї "трагічної" на зовнішній вигляд будівлі ми розкажемо Вам вже згодом... коли повернемося із розвідки....

pic

Залишайтеся з нами, мандруйте разом з rivne1.tv.