В рамках угоди французькі партнери нададуть 55 гелікоптерів правоохоронним відомствам. Сучасну техніку отримає і Національна поліція України, зокрема - до 2020 року заплановано отримати 10 гелікоптерів.

Підписання контракту на поставку гелікоптерів відбулося 14 липня.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, наразі в країні триває реформа всього правоохоронного сектору.

"Безпека громадян,вчасне реагування на виклики, які можуть траплятися і в надзвичайних ситуаціях, потребують технічного забезпечення та оснащення наших відповідних структур. І сьогоднішніх контракт дає нам можливості отримати 55 сучасних гелікоптерів, які будуть використані саме для забезпечення безпеки громадян»,- зазначив Володимир Гройсман.

Під час заходу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що вчора Президент України Петро Порошенко підписав ратифікаційні документи Угоди про закупівлю 55 французьких гелікоптерів.

"Дуже радий, що ми дійшли до цього пункту нашої річної праці. Вчора Президент України Петро Порошенко підписав ратифікаційні документи і сьогодні ми маємо всі підстави почати працювати, аби в цьому році вертольоти вже були у нас», ‑ зазначив він.

Французькі партнери наголосили, що гелікоптери відповідають найвищим стандартам технологічного оснащення, а відтак - будуть сприяти успішному виконанню всіх поліцейських місій по забезпеченню рівня безпеки.

Крім того, іноземні партнери зазначили, що сьогоднішній контракт і започатковане партнерство, не зводиться суто до доставки вертольотів. Контракт має ще більш глобальне спрямування, зокрема - йдеться про поступовий розвиток спроможності в сфері технічного обслуговування, підготовки льотного персоналу та сприянню більш успішному розвитку тих місій, які передбачаються.

Раніше голова Національної поліції Сергій Князєв зазначав, що гелікоптери будуть здійснюватимуть підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій, а також сприятимуть у виявленні різних видів злочинів. Загалом протягом 2020 року Нацполіція України планує отримати 10 гелікоптерів моделі Н145.

Повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.